Το Bitcoin Equities ETF κάνει το ντεμπούτο του στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ

Η γαλλική επενδυτική εταιρεία Melanion Capital εισήγαγε το Bitcoin Equities ETF της στο Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ, προσφέροντας στους επενδυτές στις Κάτω Χώρες μια ρυθμιζόμενη και διαφανή επιλογή για να αποκτήσουν έκθεση στο οικοσύστημα Bitcoin. Το ETF, το οποίο παρακολουθεί τον δείκτη Melanion Bitcoin Exposure Index που αποτελείται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές στενά συνδεδεμένες με την αγοραία τιμή του BTC, τηρεί το κανονιστικό πλαίσιο UCITS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση και διαπραγμάτευση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Melanion Capital, Jad Comair, υπογράμμισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην ολλανδική αγορά και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παροχή στους επενδυτές μιας ρυθμιζόμενης οδού για την αξιοποίηση αυτής της επενδυτικής ευκαιρίας. Ο δείκτης Bitcoin Exposure Index περιλαμβάνει εταιρείες με σημαντικές επενδύσεις στο Bitcoin, καθώς και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και επιχειρήσεις εξόρυξης. Στις αξιοσημείωτες εταιρείες του δείκτη περιλαμβάνονται οι MicroStrategy, Coinbase, Robinhood, Riot, Marathon Digital και Hut8.

Το ETF στοχεύει στη διατήρηση της συσχέτισης με την απόδοση της αγοράς του Bitcoin, αν και δεν έχει οριστεί ελάχιστο όριο συσχέτισης. Εκτός από το Euronext Amsterdam, το Bitcoin Equities ETF της Melanion είναι επίσης εισηγμένο στα χρηματιστήρια Euronext Paris και Euronext Milan. Η κυκλοφορία αυτού του ETF έρχεται σε μια εποχή που τα Bitcoin ETF βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, να καταθέτει πρόσφατα αίτηση για ένα Bitcoin spot ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: