Το Bitcoin διατηρεί την κυριαρχία του με τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών κεφαλαίων, διορθώνοντας τις εκροές των προηγούμενων μηνών

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της CoinShares, η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει σημειώσει μια αξιοσημείωτη στροφή, με τρεις συνεχόμενες εβδομάδες θετικών εισροών να αντισταθμίζουν αποτελεσματικά εννέα εβδομάδες εκροών. Οι εισροές για αυτή την εβδομάδα ανήλθαν σε 136 εκατομμύρια δολάρια και για άλλη μια φορά, τα κεφάλαια Bitcoin πήραν τα πρωτεία, αντιπροσωπεύοντας το 98% των συνολικών εισροών. Το υπόλοιπο 2% αποτελούνταν κυρίως από Ether, συμμετοχές πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων και μερικά altcoins.

Με αυτή την τελευταία αύξηση των εισροών, το συνολικό ποσό για το σερί των τριών εβδομάδων έχει πλέον φτάσει τα 470 εκατομμύρια δολάρια, διορθώνοντας πλήρως την προηγούμενη τάση εκροών. Οι εισροές Bitcoin δεν έχουν δείξει σημάδια επιβράδυνσης, διατηρώντας την ισχυρή δυναμική τους από τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπου έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το BTC κατέγραψε εισροές ύψους 123 εκατομμυρίων δολαρίων, και οι εισροές αυτής της εβδομάδας πρόσθεσαν άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο των δύο εβδομάδων για το Bitcoin στα 256 εκατομμύρια δολάρια.

Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κυριαρχίας του Bitcoin στην αγορά κρύπτο, η συνολική κεφαλαιοποίησή του αυξήθηκε από 51,46% σε 51,66% από τις 11 Ιουλίου.

Μια άλλη θετική εξέλιξη που αξίζει να σημειωθεί είναι η σημαντική αύξηση των εισροών σε μετοχές blockchain, οι οποίες έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο έτους των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό υπερδιπλασίασε τις εισροές της προηγούμενης εβδομάδας, ύψους 6,8 εκατ. δολαρίων, σπάζοντας ουσιαστικά ένα σερί εκροών εννέα εβδομάδων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξεταστεί το ενδεχόμενο ισορροπίας στην αγορά, καθώς η συνολική ρευστότητα φαίνεται να μειώνεται. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι ο όγκος συναλλαγών έχει φθάσει σε “εποχιακό χαμηλό”, ακολουθώντας ένα μοτίβο που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με χαμηλότερη ρευστότητα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Παρά το θετικό κλίμα που περιβάλλει τις πρόσφατες εισροές, ορισμένοι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για την απουσία σαφούς τάσης. Ο αρχικός ενθουσιασμός που προκλήθηκε από την προσδοκία ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα επιτρέψει σε μία ή περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν το Bitcoin ως διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο spot φαίνεται να εξασθενεί καθώς συνεχίζεται η διαδικασία αδειοδότησης. Επιπλέον, παραμένει ένα στοιχείο αβεβαιότητας όσον αφορά τη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και των Binance και Coinbase, καθώς η τελική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει άγνωστη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: