Η Επιτροπή Οικονομικών της αμερικανικής Γερουσίας ζητά τη συμβολή της Κοινότητας Ψηφιακών Αγαθών στη φορολογία με ανοιχτή επιστολή

Στις 11 Ιουλίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ron Wyden και τον Mike Crapo, εξέδωσαν ανοικτή επιστολή προς την κοινότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ζητώντας τις απόψεις τους σχετικά με τη φορολόγηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των φορολογικών ζητημάτων γύρω από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, οι γερουσιαστές παρείχαν υλικό ανάγνωσης ιστορικού από τη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας για να βοηθήσουν τους ερωτηθέντες να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Οι γερουσιαστές υπογράμμισαν ότι ο ισχύων Κώδικας Εσωτερικών Εσόδων του 1986 δεν έχει σαφή ταξινόμηση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που προκάλεσε την ανάγκη για συνεισφορά από εμπειρογνώμονες του κλάδου. Εξήγησαν ότι η Επιτροπή Οικονομικών έχει ξεκινήσει μια διακομματική προσπάθεια για τον εντοπισμό κρίσιμων ερωτημάτων που τέμνουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τη φορολογική νομοθεσία.

Η ανοικτή επιστολή ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων, οργανωμένων σε εννέα θεματικούς τομείς, οι οποίοι περιλάμβαναν τη λογιστική της εύλογης αξίας (mark-to-market), τα ασφαλή λιμάνια συναλλαγών για την προώθηση των ξένων επενδύσεων, τα δάνεια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τις πωλήσεις “wash sales”, τις εποικοδομητικές πωλήσεις (που σχετίζονται με τις ανοικτές πωλήσεις), το εισόδημα που προέρχεται από δραστηριότητες στοιχηματισμού και εξόρυξης, την έννοια του “μη λειτουργικού νομίσματος”, τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τις ξένες επιχειρήσεις και την αποτίμηση και τεκμηρίωση στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Οι ερωτήσεις που παρέχονται στην επιστολή συχνά αναφέρονταν σε συγκεκριμένα τμήματα του φορολογικού κώδικα.

Ενώ η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της κυρίως στην καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, έχει υιοθετήσει πρόσφατα μια πιο προληπτική προσέγγιση στη φορολογία εισοδήματος. Νωρίτερα φέτος, η IRS ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την επιβολή του νόμου.

Η IRS έχει επίσης επιδείξει την αυξημένη διεκδικητικότητά της σε θέματα φορολογίας εισοδήματος. Σε μια πρόσφατη περίπτωση, φέρεται να εξέδωσε κλήση προς το ανταλλακτήριο Kraken το 2021, ζητώντας πληροφορίες για τους χρήστες σχετικά με όλες τις συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 20.000 δολάρια. Το περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας διέταξε στη συνέχεια την Kraken να παράσχει τις ζητούμενες πληροφορίες έως τις 30 Ιουνίου.

Ζητώντας πληροφορίες από την κοινότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ στοχεύει να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις και προοπτικές για να ενημερώσει για πιθανές νομοθετικές και ρυθμιστικές δράσεις σχετικά με τη φορολόγηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: