Η Bybit θα σταματήσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού έλαβε “τελεσίγραφο” από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bybit με έδρα το Ντουμπάι αποκάλυψε την απόφασή του να σταματήσει τις υπηρεσίες του για τους πελάτες του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικαλούμενο τις επερχόμενες ρυθμιστικές αλλαγές από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, η Bybit περιέγραψε το σχέδιό της να αναστείλει τις υπηρεσίες της προς τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Αυτό το αρχικό βήμα θα περιλαμβάνει τη διακοπή της αποδοχής αιτήσεων για νέους λογαριασμούς. Στη συνέχεια, στις 8 Οκτωβρίου, το ανταλλακτήριο θα επεκτείνει την αναστολή στις νέες καταθέσεις, στη δημιουργία νέων συμβολαίων και στις τροποποιήσεις των υφιστάμενων θέσεων των χρηστών.

Η εταιρεία εξήγησε την απόφασή της αναφέροντας: “Υπό το πρίσμα των επικείμενων κανονισμών της βρετανικής αρχής Financial Conduct Authority σχετικά με το μάρκετινγκ και την επικοινωνία στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, η Bybit επέλεξε να αγκαλιάσει προληπτικά τους κανονισμούς αυτούς και να διακόψει προσωρινά τις δραστηριότητές της σε αυτή την αγορά”.

Το χρονοδιάγραμμα της Bybit για την παύση των δραστηριοτήτων συμπίπτει με την προθεσμία της FCA για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων που διαθέτουν τις υπηρεσίες τους σε χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν “σαφείς, δίκαιες και μη παραπλανητικές” πρακτικές μάρκετινγκ. Η FCA ανακοίνωσε αρχικά αυτούς τους κανόνες τον Ιούνιο και εξέδωσε περαιτέρω προειδοποίηση στις 21 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας την προθεσμία της 8ης Οκτωβρίου και τις πιθανές νομικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται.

Η απόφαση της Bybit να αναστείλει τις υπηρεσίες της ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή της να αναπροσανατολίσει τις προσπάθειες και τους πόρους της προς την επίτευξη πλήρους συμμόρφωσης με τα ρυθμιστικά πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου στο μέλλον. Η FCA έχει επισημάνει ότι ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να έχουν προθεσμία έως τον Ιανουάριο του 2024 για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, εφόσον εξασφαλίσουν προηγούμενη έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή.

Η κίνηση αυτή της Bybit απηχεί μια παρόμοια απόφαση που ελήφθη τον Μάιο, όταν το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε τη διακοπή των υπηρεσιών του στον Καναδά λόγω “πρόσφατων ρυθμιστικών εξελίξεων”. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ταυτόχρονα επεκτείνει την παρουσία της σε άλλες περιοχές, όπως το Καζακστάν, όπου έλαβε τον Μάιο την καταρχήν έγκριση να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών φύλαξης κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: