Οι Binance, Binance.US και CZ κατηγορούν την SEC για την έκδοση “παραπλανητικών” δηλώσεων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Exchange

Οι νομικοί εκπρόσωποι που εκπροσωπούν την Binance.US, την Binance Holdings Limited και τον Changpeng Zhao (CZ), τον διευθύνοντα σύμβουλο της Binance, κατέθεσαν αίτηση με την οποία ισχυρίζονται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προέβη σε παραπλανητικές δηλώσεις σε σχέση με μια εν εξελίξει δίκη για κινητές αξίες. Η αίτηση, που κατατέθηκε στις 21 Ιουνίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, ζητούσε από την SEC να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανόνες συμπεριφοράς.

Η αίτηση αναφερόταν συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η SEC στις 17 Ιουνίου, στο οποίο ο διευθυντής της SEC Enforcement Director Gurbir Grewal πρότεινε ότι η CZ και η Binance μπορούσαν να αναμειγνύουν ή να εκτρέπουν περιουσιακά στοιχεία πελατών κατά βούληση. Η αίτηση υποστήριξε ότι η SEC δεν είχε κανένα στοιχείο που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς και ότι το δελτίο τύπου είχε σχεδιαστεί για να προκαλέσει σύγχυση στην αγορά, βλάπτοντας ενδεχομένως τους πελάτες και παρέχοντας παραπλανητικές περιγραφές των στοιχείων.

Εάν εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή, η αίτηση θα μπορούσε να περιορίσει την SEC από το να κάνει ορισμένες δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την αγωγή Binance που μπορεί να επηρεάσουν ουσιωδώς τη δικαστική διαδικασία. Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί την Binance παρείχε μέρος ενός απομαγνητοφωνημένου κειμένου από την ακρόαση της 13ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η SEC αναγνώρισε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Binance.US πήγαιναν σε offshore.

Η δικαστική κατάθεση αποτελεί μέρος της εν εξελίξει αγωγής που έχει ασκήσει η SEC κατά της Binance, της Binance.US και του CZ, η οποία κατατέθηκε στις 5 Ιουνίου. Η αγωγή υποστηρίζει μη καταχωρημένες προσφορές κινητών αξιών και την αποτυχία της Binance να εγγραφεί ως exchange ή broker-dealer clearing agency.. Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler δήλωσε προηγουμένως ότι ο CZ και η Binance είχαν παραπλανήσει τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους κινδύνου τους και η SEC ζητά αποζημίωση και άλλες κυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια των νομικών διαδικασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Binance ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας ρυθμιζόμενης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων στο Καζακστάν. Εν τω μεταξύ, η SEC είχε αρχικά επιδιώξει να παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Binance.US, αλλά κατέληξε σε συμβιβαστική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία μόνο οι υπάλληλοι του ανταλλακτηρίου θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια των πελατών, ενώ η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται.

Η έκβαση αυτής της κίνησης και της εν εξελίξει αγωγής θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σχέση μεταξύ της Binance, της Binance.US, του CZ και της SEC, καθώς και στο ευρύτερο ρυθμιστικό τοπίο που περιβάλλει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η υπόθεση αναδεικνύει τον αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κρύπτο και τη σημασία της διαφάνειας και της συμμόρφωσης για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: