Το Atomic Wallet λέει ότι το hack επηρέασε το 1% των ενεργών χρηστών, αλλά οι επενδυτές ισχυρίζονται το αντίθετο

Ένα hack που αφαίρεσε 35 εκατομμύρια δολάρια από τους χρήστες του Atomic Wallet από τις 2 Ιουνίου επηρέασε λιγότερο από το 1% των μηνιαίως ενεργών χρηστών του, σύμφωνα με την εταιρεία. Στον απόηχο της επίθεσης, το Atomic Wallet – μαζί με μεμονωμένους ερευνητές blockchain – έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την επιστροφή των κλεμμένων κεφαλαίων.

Προσπαθώντας να επωφεληθούν από την αναταραχή, μερικοί επαληθευμένοι λογαριασμοί απάτης στο Twitter παρίσταναν το Atomic Wallet, ενώ μοιράζονταν συνδέσμους phishing που ισχυρίζονταν ότι βοηθούσαν τους χρήστες να ανακτήσουν τα χαμένα κεφάλαια.

Ο ερευνητής της αλυσίδας ZachXBT ισχυρίστηκε επίσης ότι βοήθησε ένα θύμα να ανακτήσει χαμένα κεφάλαια ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, η διαδικασία ανάκτησης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, την οποία ο ZachXBT φέρεται να “θα μοιραστεί εν καιρώ, αλλά καλύτερα να μην το κάνει ακόμη”.

Παρά την ανακοίνωση του Atomic Wallet, πολλοί χρήστες συνέχιζαν να αναφέρουν απώλεια κεφαλαίων κατά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Επιπλέον, η κοινότητα κατήγγειλε την προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τη ζημιά, όπως δήλωσε ένας χρήστης:

“Το % δεν έχει σημασία, ο χάκερ σκοπεύει να επικεντρωθεί μόνο στο πορτοφόλι μεγάλων κεφαλαίων”.

Το επεισόδιο εξετάζει τη σημασία της αναζήτησης του σωστού παρόχου υπηρεσιών όταν πρόκειται για τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων κρύπτο. Επιπλέον, αμφισβητεί την αφήγηση “not your keys, not your coins” που κηρύσσεται από πολυάριθμους παρόχους κρύπτο πορτοφολιών, όπως το Atomic Wallet, όπως φαίνεται παρακάτω.

Η έρευνα του ZachXBT διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ποσό που έχασε ένα άτομο στο χάκινγκ του Atomic Wallet ήταν 7,95 εκατομμύρια δολάρια σε Tether στο Tron blockchain. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι πέντε μεγαλύτερες απώλειες αντιστοιχούν σε 17 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις 4 Ιουνίου, ένας χάκερ πήρε τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου που ανήκει σε pro-XRP δικηγόρο, John Deaton. Ο λογαριασμός του Deaton στο Twitter χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να προωθήσει LAW tokens.

Αμέσως μετά το tweet, ο Deaton και οι λογαριασμοί που τον εκπροσωπούσαν προειδοποίησαν τους χρήστες για το hack και τους συμβούλεψαν να μην επενδύσουν στο κρυπτονόμισμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: