BRICKKEN: Η πλατφόρμα tokenization έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων και των κρύπτο

Το Tokenization είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στo blockchain, μετά την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) ή τα (NFT). Η μετάβαση των περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού κόσμου στo blockchain, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και του χρέους, μπορεί να αλλάξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές φέρνοντας περισσότερη ρευστότητα και καθιστώντας τη διαδικασία διαπραγμάτευσης φθηνότερη και πιο αυτοματοποιημένη.

✅Προπώληση Brickken: ΕΔΩ . Κερδίστε 5% επιπλέον BKN

Μια πρόσφατη έκθεση που κυκλοφόρησε από την Global Financial Markets Association (GFMA) και την Boston Consulting Group εκτιμά ότι η παγκόσμια αξία των tokenized illiquid assets θα αυξηθεί από περίπου 0,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα σε περίπου 16 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Το Tokenization δεν είναι απλώς μια μόδα για τους λάτρεις των κρύπτο. Προσελκύει σημαντικούς παίκτες της παραδοσιακής χρηματοδότησης. Τον Μάιο του 2023, ο πρόεδρος της BlackRock Larry Fink δήλωσε ότι το tokenization θα μπορούσε να κάνει τις κεφαλαιαγορές πιο αποτελεσματικές. Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με περίπου 10 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, δήλωσε στην ετήσια επιστολή του: “Το Tokenization των asset classes προσφέρει την προοπτική να οδηγήσει σε αποτελεσματικότητα τις κεφαλαιαγορές, να συντομεύσει τις value chains και να βελτιώσει το κόστος και την πρόσβαση για τους επενδυτές”.

Παρόλα αυτά, το tokenization είναι ακόμα στα σπάργανά του και πρέπει να ξεπεράσει πολλές προκλήσεις πριν φτάσει σε μαζική υιοθέτηση, όπως η κανονιστική σαφήνεια, ο κατακερματισμός, η αργή ενσωμάτωση και η έλλειψη υποδομής.

Στην έκθεση της GFMA, οι εκδότες τοκενς που συμμετείχαν σε συνέντευξη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σύγχυση γύρω από τις διάφορες πλατφόρμες και τις διαθέσιμες ανταλλαγές, τονίζοντας ότι δεν είναι ξεκάθαροι πώς να φτάσουν τη στοχευμένη επενδυτική βάση τους.

✅Προπώληση Brickken: ΕΔΩ . Κερδίστε 5% επιπλέον BKN

Πώς οι φιλικές προς το χρήστη πλατφόρμες tokenization μπορούν να προωθήσουν την υιοθέτηση

Για να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός και η αργή υιοθέτηση των οικοσυστημάτων tokenization, η αγορά χρειάζεται πλατφόρμες μιας στάσης που να προωθούν τη διαλειτουργικότητα και να υποστηρίζουν τους εκδότες σε όλο τον κύκλο του tokenization.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Brickken, της οποίας το προϊόν Token Suite που κυκλοφόρησε πρόσφατα βοηθά τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες να συμβολαιοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου, δίνοντας παράλληλα στους επενδυτές πρόσβαση σε εναλλακτικές επενδύσεις. Το ολοκληρωμένο πακέτο βοηθά τους εκδότες να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να πωλούν τοκενς ασφαλείας και άλλους τύπους tokenized περιουσιακών στοιχείων.

Με το Token Suite, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τη διαισθητική διεπαφή της Brickken για να δημιουργήσουν την ταυτότητα του token, να προσαρμόσουν τη διαχείρισή του και να συμμορφωθούν με τις κανονιστικές απαιτήσεις χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία KYC και AML. Επιπλέον, η Brickken βοηθά τους πελάτες να πωλούν τα token τους, συνδέοντάς τους με ελεγμένους εμπειρογνώμονες και επενδυτές.

Μόλις δημιουργηθούν, οι εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν δικαιώματα ψήφου και να αυτοματοποιήσουν τις πληρωμές μερισμάτων, ελαχιστοποιώντας το κόστος που σχετίζεται με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τους επενδυτές. Οι εταιρείες μπορούν να διατηρούν πλήρη εικόνα των επενδυτών τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την πρόταση αξίας τους προσφέροντας οφέλη όπως εκπτώσεις και δικαιώματα πρόσβασης.

Source: Brickken

Η Brickken προσφέρει μια ειδική πύλη για επενδυτές που επιθυμούν να εκτεθούν σε alternative assets, όπου όλα τα έργα ελέγχονται διεξοδικά από την ομάδα. Οι επενδυτές μπορούν να ενημερώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους κατανέμοντάς τα σε tokenized private equity και debt instruments. Αυτό καθιστά τα tokenized bonds πιο προσιτά στους μικροεπενδυτές.

✅Προπώληση Brickken: ΕΔΩ . Κερδίστε 5% επιπλέον BKN

Με την Brickken, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν έναν πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο για την άντληση κεφαλαίων, έχοντας άμεση πρόσβαση σε μια παγκόσμια δεξαμενή επενδυτών, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και τους θεματοφύλακες. Η προσαρμόσιμη, Shopify-like, white-label solution έχει σχεδιαστεί για να πληροί τη ρυθμιστική συμμόρφωση σε διάφορες δικαιοδοσίες, φέρνοντας περισσότερη ρευστότητα λόγω της παγκόσμιας εμβέλειάς της. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Token Suite της Brickken καλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας token, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση που βοηθά τις εταιρείες να ξεχάσουν τα πολλαπλά βήματα και εργαλεία από διαφορετικούς παρόχους.

Η Brickken έχει αναπτυχθεί ραγδαία χάρη σε ένα λειτουργικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων. Για παράδειγμα, η εταιρεία έλαβε επιχορήγηση 350.000 δολαρίων από τη Neotec, ένα ισπανικό ταμείο που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF). Εξασφάλισε επίσης αποκλειστική είσοδο στο sandbox της Ισπανίας για τις χρηματοπιστωτικές κανονιστικές ρυθμίσεις και έχει συγκεντρώσει συνολικά 3 εκατομμύρια δολάρια.

✅Προπώληση Brickken: ΕΔΩ . Κερδίστε 5% επιπλέον BKN

Οι πλατφόρμες Tokenization όπως η Brickken επιταχύνουν τη μετάβαση σε blockchain-based security tokens, δημιουργώντας την υποδομή για τη χρηματοδότηση Web3. Χάρη σε αυτές τις ολοκληρωμένες λύσεις, οι εταιρείες και οι επενδυτές μπορούν να εξερευνήσουν έναν ολοκληρωμένο πόρο για τη δημιουργία, την πώληση και τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: