Το ανταλλακτήριο Remitano φέρεται να παραβιάστηκε για 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Παγωμένα από την Tether $1.4 εκατομμύρια.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Remitano αντιμετώπισε μια σειρά σημαντικών αναλήψεων υπό συνθήκες που δημιούργησαν υποψίες για πιθανή παραβίαση της ασφάλειας. Αποσύρθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε συναλλαγές που φάνηκε να είναι εξαιρετικά παράτυπες. Η Tether, ένας κορυφαίος πάροχος stablecoin, ανέλαβε άμεσα δράση δεσμεύοντας μια διεύθυνση που σχετίζεται με τον φερόμενο ως επιτιθέμενο, διασφαλίζοντας ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας περίπου 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 12:45 μ.μ. όταν ένα ζεστό πορτοφόλι Remitano ξεκίνησε μεταφορές σε μια διεύθυνση χωρίς προηγούμενο ιστορικό συναλλαγών. Τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν περιλάμβαναν περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε USDT (Tether), 208.000 δολάρια σε USDC (USD Coin) και 104.000 tokens Ankr, αξίας περίπου 2.000 δολαρίων εκείνη τη στιγμή.

Η πλατφόρμα ανάλυσης blockchain Cyvers ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με αυτές τις ύποπτες συναλλαγές, προκαλώντας την προσοχή της ευρύτερης κοινότητας κρυπτονομισμάτων.

Ως απάντηση στην πιθανή απειλή, η Tether ενήργησε άμεσα, δεσμεύοντας την ύποπτη διεύθυνση. Αυτό το προληπτικό μέτρο απέτρεψε τον επιτιθέμενο από το να ρευστοποιήσει τα χαρτοφυλάκια USDT, εξασφαλίζοντας έτσι κρυπτονόμισμα αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι στιγμής, η Remitano δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό, αφήνοντας την κοινότητα κρύπτο να περιμένει με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες.

Η Remitano αναγνωρίζεται ως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων peer-to-peer και επεξεργαστής πληρωμών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση χρηστών στις αναδυόμενες αγορές. Η παρουσία της εκτείνεται σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Γκάνα, η Βενεζουέλα, η Καμπότζη, η Κένυα, η Μαλαισία, η Ινδία, η Νότια Αφρική, το Βιετνάμ και η Νιγηρία.

Αυτό το περιστατικό ασφαλείας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητική τάση παραβιάσεων των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων το 2023. Πολλά από αυτά τα περιστατικά είχαν ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη ιδιωτικών κλειδιών και την κλοπή χρημάτων των χρηστών. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν αποδώσει αυτές τις επιθέσεις στην ομάδα Lazarus, μια οργάνωση ηλεκτρονικού εγκλήματος που φέρεται να συνδέεται με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Ειδικότερα, η ομάδα θεωρείται ύποπτη για την κλοπή 41 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών Stake στις 4 Σεπτεμβρίου και την ενορχήστρωση μιας ληστείας 27 εκατομμυρίων δολαρίων από την Coinex στις 12 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: