Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKX θα υποβάλει αίτηση για άδεια εικονικών περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η πόλη αναθεωρεί τους κανονισμούς

Η OKX ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι υποβάλλει αίτηση για την άδεια στο Χονγκ Κονγκ μόλις δύο μήνες πριν η πόλη καταστήσει επίσημα πλήρως νόμιμες τις συναλλαγές κρύπτο.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !


Πολλοί στον κλάδο των κρύπτο εγκατέλειψαν το Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια, αφού η πόλη εισήγαγε ένα εθελοντικό καθεστώς αδειοδότησης που περιόριζε τη συμμετοχή της λιανικής.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKX δήλωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για άδεια διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην πόλη, στο τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης ελκυστικότητας του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου κόμβου εικονικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν την Binance και τον Justin Sun της Huobi.


Η OKX, η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο στον κόσμο βάσει του όγκου συναλλαγών, ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι υποβάλλει αίτηση για την άδεια στο Χονγκ Κονγκ μόλις δύο μήνες πριν η πόλη καταστήσει επίσημα πλήρως νόμιμη τη διαπραγμάτευση κρύπτο.


Το σχέδιο του Χονγκ Κονγκ να προσελκύσει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το έχει καταστήσει όαση σε μια εποχή που η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα κρύπτο εξακολουθεί να υποφέρει από την κατάρρευση της FTX, καθώς και από την οξυνόμενη ρυθμιστική στάση στις ΗΠΑ.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !


Ο Lennix Lai, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τα παγκόσμια θεσμικά, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη ότι η OKX βλέπει “τεράστιες δυνατότητες” στην πόλη και είναι πρόθυμη να επενδύσει σε ταλέντα και να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές “κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για να συνεχίσει να χτίζει το τοπικό οικοσύστημα”.

Η OKX δήλωσε ότι προετοιμάζεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για να ανταποκριθεί στις νέες κανονιστικές απαιτήσεις του Χονγκ Κονγκ που διέπουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το ανταλλακτήριο θα συστήσει δύο οντότητες, μία με την ονομασία Hong Kong Fintech Company Limited για να υποβάλει αίτηση για άδειες λειτουργίας χρηματιστηρίου και ανταλλακτηρίου, και μία άλλη με την ονομασία Hong Kong Custody Limited για να υποβάλει αίτηση για άδεια παροχής υπηρεσιών εμπιστοσύνης και εταιρείας (TSCP) για τη διακράτηση περιουσιακών στοιχείων.


Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θεσπίστηκαν αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο Οκτώβριο για τη μετατροπή της πόλης σε κόμβο εικονικών περιουσιακών στοιχείων, οι πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο θα χρειάζονται άδεια για την παροχή υπηρεσιών συναλλαγών σε κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.


Η ρυθμιστική αναμόρφωση του Χονγκ Κονγκ συγκεντρώνει την προσοχή, εν μέρει επειδή στοχεύει να προσφέρει σαφήνεια όσον αφορά τη διακυβέρνηση των κρυπτονομισμάτων σε ένα περιβάλλον όπου αυτά έχουν προσελκύσει όλο και μεγαλύτερο έλεγχο από τα ρυθμιστικά όργανα σε όλο τον κόσμο μετά την περσινή πτώση της αγοράς και την κατάρρευση της FTX, που κάποτε ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, εν μέσω καταγγελιών για απάτη.


Πολλοί από τη βιομηχανία κρύπτο εγκατέλειψαν το Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια, αφού η πόλη εισήγαγε ένα εθελοντικό καθεστώς αδειοδότησης που περιόριζε τη συμμετοχή των λιανικών συναλλαγών. Τα μη αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του OKX, μπορούσαν ακόμη να εξυπηρετούν πελάτες στην πόλη, αλλά οι εταιρείες άρχισαν να μετακινούνται σε αγορές, όπως η Σιγκαπούρη, που θεωρούνται ότι έχουν ευνοϊκότερους κανονισμούς του κλάδου.

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου Binance και του ιδρυτή του Zhao Changpeng, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία προσέφερε μη καταχωρημένα παράγωγα προϊόντα κρύπτο στις ΗΠΑ, κάτι που αντιβαίνει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !


Ξεχωριστά, την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες για απάτη στον κινέζο επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων Justin Sun και κατηγόρησε οκτώ διασημότητες, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Lindsay Lohan και ο ράπερ Soulja Boy, ότι προωθούσαν παράνομα τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία του. Ο Sun θεωρείται το δημόσιο πρόσωπο της Huobi, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: