Η πώληση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Voyager στην Binance.US αναβάλλεται από το αμερικανικό δικαστήριο

Η πώληση της Voyager Digital στην Binance.US ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει ανασταλεί προσωρινά από ομοσπονδιακό δικαστή μετά από αίτημα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για επείγουσα αναστολή.

Το αίτημα για επείγουσα αναστολή έγινε δεκτό από τη δικαστή Jennifer Rearden του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανή συμφωνία μεταξύ της Voyager και της Binance.US θα πρέπει τώρα να περιμένει τουλάχιστον μέχρι να ληφθεί απόφαση σχετικά με την έφεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά του σχεδίου πτώχευσης.

Η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Jennifer Rearden ενέκρινε την έκτακτη πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Πηγή: Ακροατής Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε την επείγουσα αίτηση αναστολής στις 17 Μαρτίου. Η αίτηση αυτή αμφισβητήθηκε αμέσως από τη Voyager Digital και την Επίσημη Επιτροπή Μη Εξασφαλισμένων Πιστωτών στις 20 Μαρτίου και απαντήθηκε εκ νέου από το DOJ με τελική “απαντητική” αίτηση στις 21 Μαρτίου.

Στην τελευταία του διάταξη, ο δικαστής Rearden συνόψισε:

“Κατόπιν εξέτασης των γραπτών παραστάσεων όλων των μερών, καθώς και των διασκέψεων και των προφορικών επιχειρημάτων που πραγματοποιήθηκαν επί του θέματος, η επείγουσα αίτηση της κυβέρνησης γίνεται δεκτή.”

Ο ομοσπονδιακός δικαστής θα εκδώσει σύντομα μια γνώμη που θα εξηγεί την απόφαση σε βάθος.

Η εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις 5 Ιουλίου και έκτοτε είναι προληπτική στο συντονισμό ενός σχεδίου αναδιανομής κεφαλαίων.

Η εξαγορά της Voyager από την Binance.US παραχωρήθηκε από τον Judge Wiles στις 7 Μαρτίου. Μέρος αυτής της έγκρισης αφορούσε την έκδοση token πτώχευσης σε πελάτες της Voyager που επηρεάστηκαν.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν κάνει πολλαπλές προσπάθειες να σταματήσουν τη συμφωνία.

Εκτός από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υποστήριξε σε αίτηση της 15ης Μαρτίου ότι το σχέδιο πτώχευσης της Voyager θα οδηγούσε σε απάτη, κλοπή ή φοροαποφυγή. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε αργότερα από τον δικαστή Michael Wiles.

Η Επίσημη Επιτροπή Ακάλυπτων Πιστωτών του Voyager ανέφερε σε tweet στις 27 Μαρτίου ότι «θα συνεχίσουν να αντιτίθενται επιθετικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης».

https://twitter.com/VoyagerUCC/status/1640448805802745880

Πάνω από το 97% των 61.300 κατόχων λογαριασμών Voyager τάσσονται υπέρ του σχεδίου αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σε δικαστική κατάθεση στις 28 Φεβρουαρίου. Το σχέδιο αναμένεται να πληρώσει το 73% των οφειλών στους πελάτες της Voyager .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: