Οι γαλλικές αρχές εισέβαλαν σε 5 μεγάλες τράπεζες σε έρευνα απάτης 100 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle (DW) την Τρίτη, οι γαλλικές αρχές φέρονται να έχουν κάνει έφοδο σε πέντε μεγάλες τράπεζες στο πλαίσιο έρευνας για απάτη 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η έρευνα συνδέθηκε με μια πιθανή υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στην οποία εμπλέκονταν τόσο η γαλλική όσο και η γερμανική κυβέρνηση.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές. Συγκεκριμένα, στοχεύουν τέσσερις γαλλικές τράπεζες και μία διεθνής, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής Οικονομικής Εισαγγελίας (PNF). Στη συνέχεια, φέρεται να συνεχίζονται οι έρευνες.

Πέντε τράπεζες στοχοποιήθηκαν σε γαλλική έρευνα

Σύμφωνα με έκθεση που έγινε την Τρίτη, οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε πέντε μεγάλες τράπεζες στο πλαίσιο έρευνας για απάτη 100 δισ. ευρώ. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εργάζονται για να ερευνήσουν μια πιθανή υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στην οποία εμπλέκονται πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι υπό έρευνα τράπεζες είναι: Societe Generale, BNP Paribas, Exane, Natixis και HSBC . Συγκεκριμένα, διερευνώνται για τις «νομικά αμφίβολες πρακτικές (cum)», σύμφωνα με τη DW. Επιπλέον, αυτές οι πρακτικές συνεπάγονται τη δημιουργία πολύπλοκων νομικών πλαισίων από τις τράπεζες για να βοηθήσουν τους πλούσιους καταναλωτές να αποφύγουν ορισμένες φορολογικές υποχρεώσεις για μερίσματα.

Τελικά, οι σκοποί της έρευνας συνδέονται με αμφισβητήσιμες φορολογικές πρακτικές των εν λόγω τραπεζών. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα ιδρύματα είναι “ύποπτα για διακεκριμένη φορολογική απάτη ξεπλύματος”. Εναλλακτικά, η BNP και η Exane είναι “ύποπτες για διακεκριμένη φορολογική απάτη”.

Επιπλέον, η DW ανέφερε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη σχετίζονται με έρευνες για το PNF που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021. «Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες απαιτούσαν αρκετούς μήνες προετοιμασίας, πραγματοποιούνται από 16 ανακριτές και περισσότερες από 150 έρευνες πράκτορες», ανέφερε το PNF σε μεταγενέστερη δήλωση σύμφωνα με την DW.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: