Η ραγδαία άνοδος του Bitcoin εξαλείφει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σορτς το 2023, αναφέρει η S3 Partners

Οι short sellers στον κλάδο των κρύπτο αντιμετώπισαν σημαντικές αποτυχίες φέτος, χάνοντας πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στις προσπάθειές τους να στοιχηματίσουν κατά των publicly-traded crypto firms. Αυτή η σημαντική απώλεια αποδίδεται κυρίως στο αξιοσημείωτο ράλι του Bitcoin από την αρχή του έτους.

Μια έκθεση από την S3 Partners στις 5 Δεκεμβρίου αποκάλυψε ότι οι traders που πήραν θέσεις κατά των publicly-traded crypto firms, όπως η Coinbase, η MicroStrategy και η Marathon Digital, παλεύουν τώρα με on-paper losses ύψους 6,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πλειονότητα αυτών των απωλειών σημειώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς οι short sellers αύξησαν την έκθεσή τους σε αυτό που αντιλήφθηκαν ως έναν υπεραγορασμένο τομέα μετά τη βύθιση του Bitcoin στο χαμηλό τριμήνου των 25.133 δολαρίων στις 11 Σεπτεμβρίου. Χωρίς να το γνωρίζουν αυτοί οι traders, το Bitcoin πραγματοποίησε ένα αξιοσημείωτο ράλι 77%, φτάνοντας σε νέο ετήσιο υψηλό στα 44.481 δολάρια στις 5 Δεκεμβρίου. Αυτή η απροσδόκητη ανοδική κίνηση είχε ως αποτέλεσμα απώλειες ύψους περίπου 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πωλητές short.

Ο Ihor Dusaniwsky, διευθύνων σύμβουλος προγνωστικής ανάλυσης της S3, σημείωσε στην έκθεση: “Οι αγορές προς κάλυψη στις πιο σορταρισμένες μετοχές κρύπτο, όπως οι Coinbase Global, MicroStrategy, Marathon Digital Holdings και Riot Platforms, θα βοηθήσουν να ωθήσουν τις τιμές των μετοχών προς τα πάνω, μαζί με long buying που έχουν ανεβάσει τις τιμές των μετοχών από τα τέλη Οκτωβρίου”.

Το εκπληκτικό ράλι του Bitcoin κατά 161% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές των μετοχών των εταιρειών κρύπτο, με τις Coinbase και MicroStrategy να σημειώνουν εντυπωσιακή ανάπτυξη 312% και 285%, αντίστοιχα, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 43.964 δολάρια και το πρόσφατο ράλι του αποδίδεται στην αυξανόμενη προσδοκία της πιθανής έγκρισης ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) τον Ιανουάριο.

Μεταξύ των short sellers, η Coinbase έχει αποδειχθεί η πιο δύσκολη συναλλαγή, με το σχεδόν 290% ράλι της εταιρείας να οδηγεί σε απώλειες που ξεπερνούν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για όσους στοιχηματίζουν εναντίον της. Από κοντά ακολουθεί η MicroStrategy, με τους short sellers να υφίστανται απώλειες άνω των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της ανάπτυξης της εταιρείας.

Παρά τις αυξανόμενες απώλειες, ορισμένοι short sellers επιμένουν να προσθέτουν στις θέσεις τους, εικάζοντας ότι το τρέχον ράλι θα χάσει σύντομα τη δυναμική του. Από την ανάκαμψη του Bitcoin στα μέσα Σεπτεμβρίου, έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 697 εκατομμύρια δολάρια σε νέες θέσεις short.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: