Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στοχεύει τον Gensler και τους ρυθμιστικούς φορείς

Σε μια φλογερή ανταλλαγή απόψεων στο προεδρικό ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις 6 Νοεμβρίου, ο Vivek Ramaswamy, υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, πήρε σθεναρή θέση κατά του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Gary Gensler και άλλων ρυθμιστικών αρχών, επικρίνοντας την αδυναμία τους να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις στον χώρο των κρύπτο.

Ο Ramaswamy δεν μάσησε τα λόγια του, εκφράζοντας την περιφρόνηση του για τις κανονιστικές ελλείψεις του Gensler, όπως τις θεώρησε. Τόνισε συγκεκριμένα την απροθυμία του Gensler, κατά την άποψή του, να αναγνωρίσει το εγγενές νόμισμα του Ethereum, το Ether, ως εμπόρευμα. Αποκαλώντας αυτή την αποτυχία “τίποτα λιγότερο από ντροπή”, ο Ramaswamy τόνισε την ανάγκη οι ρυθμιστικές αρχές να προσαρμοστούν στο εξελισσόμενο τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Η συζήτηση στράφηκε στην πρόσφατη ομολογία ενοχής του CEO της Binance Changpeng “CZ” Zhao, με μια ερώτηση προς τον Ramaswamy σχετικά με το πώς οι φιλικές προς των κρύπτο πολιτικές του θα αποτρέψουν τους απατεώνες. Σε απάντηση, ο Ramaswamy υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης των κανονισμών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν η απάτη, οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες. Επισήμανε ότι το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο επέτρεψε ορισμένα περιστατικά, αναφέροντας το παράδειγμα των ενεργειών τoυ SBF για την FTX, που αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητά του.

Μετά τις παρατηρήσεις του Ramaswamy, ένας άλλος υποψήφιος υπέρ των κρύπτο, ο Ron DeSantis, παρενέβη, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στην εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ο DeSantis εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πιθανή εξάλειψη των μετρητών και των κρυπτονομισμάτων, τονίζοντας ότι η ρύθμιση των αγορών μέσω ενός CBDC θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή των ατόμων. Δεσμεύτηκε να απορρίψει την ιδέα του CBDC την πρώτη ημέρα της θητείας του ως πρόεδρος, κηρύσσοντας την “νεκρή κατά την άφιξη”.

Ο Ramaswamy ξεχωρίζει μεταξύ των υποψηφίων προέδρων κάνοντας τα κρύπτο κεντρικό θέμα στην εκστρατεία του, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τα κρύπτο. Είναι συγκεκριμένα ο μοναδικός Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος που το κάνει αυτό. Από την πλευρά των Δημοκρατικών, ο πρώην υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr. έχει ενσωματώσει ομοίως τα κρύπτο στην εκστρατεία του, προτείνοντας ακόμη και να υποστηρίξει το δολάριο των ΗΠΑ με Bitcoin εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Πέρα από την προεδρική κούρσα, η συζήτηση για τα κρύπτο έχει αποκτήσει σημαντική απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Δημοκρατική γερουσιαστή Elizabeth Warren να κηρύσσει “πόλεμο κατά τα κρύπτο” στο πλαίσιο της εκστρατείας επανεκλογής της στη Γερουσία. Αυτή η πολιτική προβολή υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και των επιπτώσεών της τόσο στο εθνικό όσο και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: