Τι προκαλεί την πτώση της τιμής του Bitcoin σήμερα;

Τις τελευταίες 24 ώρες, το Bitcoin σημείωσε πτώση 3,25% στις 8 Ιουνίου. Παρά την πτώση αυτή, το ζεύγος BTC/USD εξακολουθεί να έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από τη συνολική αγορά crypto, η οποία σημείωσε πτώση 3,75% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι βασικοί παράγοντες που επηρέασαν την πτώση της τιμής του Bitcoin σήμερα περιλαμβάνουν απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και μια μικρή μείωση των συμμετοχών από μεγάλους επενδυτές Bitcoin.

Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων πλήττει την όρεξη των traders για Bitcoin

Η πτώση της αξίας του Bitcoin σήμερα αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάιο. Οι μη αγροτικές μισθοδοσίες σημείωσαν σημαντικό άλμα, προσθέτοντας 272.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, κάτι που ήταν πάνω από όλες τις προσδοκίες σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg σε 77 οικονομολόγους. Μετά την ανακοίνωση, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, με τις αποδόσεις τόσο των διετών όσο και των 10ετών να αυξάνονται κατά περίπου 12 μονάδες βάσης η καθεμία.

Η είδηση αυτή οδήγησε σε πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, με τον δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά περίπου 0,3%, ενώ ταυτόχρονα το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο της αξίας του.

Οι υψηλότερες αποδόσεις υποδηλώνουν γενικά αυξημένο κόστος δανεισμού, το οποίο μπορεί να μειώσει την ελκυστικότητα των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα, ωθώντας τους επενδυτές να στραφούν προς πιο ασφαλείς επενδύσεις.

Οι πλουσιότερες φάλαινες Bitcoin εξαργυρώνουν;

Ταυτόχρονα με τη σημερινή πτώση της τιμής, υπήρξε μια μικρή μείωση των χαρτοφυλακίων του Bitcoin μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών του. Το ποσό του Bitcoin που κατέχουν οι “φάλαινες” – επενδυτές με τουλάχιστον 100.000 BTC – μειώθηκε κατά 0,2% τις τελευταίες 48 ώρες. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτοί οι σημαντικοί κάτοχοι ενδέχεται να ανακατανέμουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μικρότερα πορτοφόλια ή να τα πωλούν.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες βαθμίδες ιδιοκτησίας Bitcoin, συγκεκριμένα όσοι κατέχουν μεταξύ 1.000 και 100.000 BTC, έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους πρόσφατα.

Το Bitcoin δεν μπορεί να ξεπεράσει τα $70.000

Από τεχνικής άποψης, η σημερινή πτώση του Bitcoin ξεκίνησε αφού προσέγγισε το προσωρινό επίπεδο αντίστασης κοντά στα 70.000 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα έχει αγωνιστεί να διασπάσει σταθερά πάνω από αυτό το όριο από τα μέσα Μαρτίου.

Το επίπεδο αντίστασης είναι σημαντικό, καθώς σηματοδοτεί το neckline αυτού που φαίνεται να είναι ένα μοτίβο inverse-head-and-shoulders (IH&S) – ένας γενικά ανοδικός δείκτης αντιστροφής της αγοράς. Εάν το Bitcoin καταφέρει να διασπάσει πάνω από αυτό το neckline, θα μπορούσε δυνητικά να εκτιναχθεί, με στόχο πάνω από τα 90.000 δολάρια που προβλέπεται για τον Ιούλιο. Σε περίπτωση που αποτύχει και υποχωρήσει από αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η τιμή ενδέχεται να υποχωρήσει προς τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 50 ημερών (50-day EMA), που σήμερα βρίσκεται περίπου στα 66.740 δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: