Η άνοδος του Bitcoin στα $71.000 θα μπορούσε να εξαλείψει 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια σε short θέσεις

Εάν το Bitcoin ανακάμψει γρήγορα στην αποτίμηση της 6ης Ιουνίου στα 71.000 δολάρια από το πρόσφατο χαμηλό του, θα μπορούσε να προκαλέσει τη ρευστοποίηση πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε θέσεις short.

Στις 7 Ιουνίου, εν μέσω της αυξανόμενης παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας που υποκινήθηκε από την απροσδόκητη αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στην Περίληψη της Κατάστασης Απασχόλησης για τον Μάιο, το Bitcoin σημείωσε πτώση 3,33% στα 68.507 δολάρια. Αργότερα κατάφερε μια μέτρια ανάκαμψη, σταθεροποιούμενο πάνω από τα 69.000 δολάρια.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, το Ethereum αντιμετώπισε πτώση 3,58%, ενώ αξιοσημείωτα altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Dogecoin και Pepe, είδαν μειώσεις 5,61%, 8,70% και 9,99%, αντίστοιχα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη σημαντικών θέσεων short και long στην αγορά ύψους 409,51 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass, με 56,71 εκατομμύρια δολάρια από αυτά να είναι θέσεις long στο Bitcoin.

Πριν από αυτή την πτώση, η τιμή του Bitcoin κυμαινόταν μεταξύ 70.000 και 71.662 δολαρίων στις 5 και 6 Ιουνίου, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία των trader για μια πιθανή προσέγγιση προς την κορυφή των 73.679 δολαρίων.

Οι traders κλίνουν σε μεγάλο βαθμό προς το shorting του Bitcoin

Επί του παρόντος, το κλίμα στην αγορά φαίνεται επιφυλακτικό, με πολλούς να στοιχηματίζουν εναντίον μιας γρήγορης ανάκαμψης των τιμών.

Ειδικότερα, μια ανάκαμψη στο όριο των 71.000 δολαρίων θα διέγραφε θέσεις long ύψους 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντανακλώντας τη συναίνεση της αγοράς για πιθανή περαιτέρω μείωση της αξίας του Bitcoin.

Η πρόσφατη περιέργεια των επενδυτών περιστρέφεται γύρω από το γιατί το Bitcoin δεν έχει ξεπεράσει την κορυφή του Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μια σειρά 19 ημερών θετικών εισροών στα Bitcoin ETFs.

Οι αναλυτές του κλάδου εξηγούν ότι ενώ οι εισροές ETF αποτελούν θετικό σήμα, από μόνες τους δεν επαρκούν για να εξουδετερώσουν τις ευρύτερες πιέσεις πώλησης της αγοράς. “Οι ροές των ETF είναι φανταστικές, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρές για να παρακάμψουν τις πωλήσεις ολόκληρου του οικοσυστήματος (ακόμη)”, σχολίασε ο Charles Edwards, ιδρυτής της Capriole Investments.

Ο crypto trader Christopher Inks σημείωσε επίσης την πολυπλοκότητα της δυναμικής της αγοράς, λέγοντας: “Η αγορά αποτελείται από spot, futures, ETFs και options”. Αυτή η ποικιλομορφία καταδεικνύει το πλήθος των παραγόντων που επηρεάζουν την πορεία της τιμής του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: