Τι κρύβεται πίσω από τη θετική δυναμική της τιμής του Cardano (ADA) αυτή την εβδομάδα;

Αυτή την εβδομάδα παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη άνοδος του Cardano, με μια αξιοσημείωτη αύξηση 8,5%, φέρνοντας την αξία του στα 0,535 δολάρια στις 8 Φεβρουαρίου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομαδιαίας ανατίμησης, περίπου 6,5%, ξεδιπλώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, λόγω ενός συνδυασμού τεχνικών δεικτών, δεδομένων στην αλυσίδα και θεμελιωδών εξελίξεων.

Η ευρύτερη τάση της αγοράς ενισχύει το Cardano

Η θετική δυναμική του Cardano ευθυγραμμίζεται με ένα ευρύτερο ανοδικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin και το Ether, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σημείωσαν κέρδη άνω του 4% και 5,25% από την εβδομάδα έως σήμερα, αντίστοιχα.

Ο ημερήσιος συντελεστής συσχέτισης μεταξύ του Cardano και του Bitcoin, που βρίσκεται πάνω από το 0,75 αυτή την εβδομάδα, υποδηλώνει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο συνολικά. Αυτός ο ενθουσιασμός τροφοδοτείται από την πρόσφατη έγκριση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων spot (ETF) με βάση το Bitcoin στις ΗΠΑ και την προσδοκία γύρω από το επερχόμενο γεγονός bitcoin halving τον Απρίλιο. Ο Travis Kling, CIO της Ikigai, αποδίδει το ράλι της αγοράς στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, επηρεάζοντας τόσο τις μετοχές όσο και τα κρυπτονομίσματα.

Η αυξημένη δραστηριότητα στην αλυσίδα δίνει ώθηση

Εκτός από τις τάσεις της αγοράς, η άνοδος της τιμής του Cardano επηρεάζεται από τις βελτιώσεις στη δραστηριότητα του δικτύου του. Η συνολική κλειδωμένη αξία (TVL) στο οικοσύστημα Cardano αυξήθηκε από 660,30 εκατομμύρια ADA σε 720,91 εκατομμύρια ADA τις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που υποδηλώνει αυξανόμενη υιοθέτηση, καθώς περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κλειδώνονται σε έξυπνα συμβόλαια Cardano.

Η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Cardano συμπίπτει επίσης με μια μέτρια ανάκαμψη των ημερήσιων ενεργών διευθύνσεων και του ημερήσιου αριθμού συναλλαγών.

Η διακοπή λειτουργίας του Solana ωθεί την αλλαγή της στρατηγικής των επενδυτών

Το ράλι του Cardano απέκτησε δυναμική μετά τη διακοπή λειτουργίας του δικτύου του Solana στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και οι δύο είναι ανταγωνιστές του layer-one blockchain. Η αύξηση της αξίας του ADA κατά 6,7% σε σύγκριση με τo SOL μετά τη διακοπή λειτουργίας υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή στη στρατηγική των επενδυτών. Οι συναλλασσόμενοι φαίνεται να ανακατανέμουν κεφάλαια από το οικοσύστημα Solana στο Cardano, αναζητώντας ασφάλεια εν μέσω της αστάθειας.

Τεχνική εγκατάσταση και πιθανά σενάρια

Η ανοδική πορεία του Cardano ξεκίνησε από ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης, το οποίο σηματοδοτείται από μια horizontal trendline στα $0,494 και την lower trendline του bear flag formation του ADA. Από τις 8 Φεβρουαρίου, η τιμή του ADA στοχεύει στην ανοδική συνέχιση προς την ανώτερη γραμμή τάσης της σημαίας κοντά στα 0,55 δολάρια. Ωστόσο, ο πτωτικός χαρακτήρας των bear flags υποδηλώνει μια πιθανή διάσπαση, με στόχο τιμής γύρω στα 0,421 δολάρια.

Επιπλέον, το broader descending channel pattern του ADA μοιάζει με bull flag, υποδεικνύοντας πιθανή άνοδο προς τα $0,72 μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Η εξελισσόμενη τεχνική ρύθμιση υποδηλώνει μια δυναμική περίοδο μπροστά μας για το Cardano, με διάφορα σενάρια να επηρεάζουν την πορεία της τιμής του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: