Τι κρύβεται πίσω από τη σημερινή πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων;

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βιώνει επί του παρόντος μια πτωτική τάση, καθώς οι επενδυτές και οι διαχειριστές κεφαλαίων αξιολογούν τις πιθανές συνέπειες μιας ενδεχόμενης καθυστέρησης στην απόφαση της SEC σχετικά με τις αιτήσεις spot Bitcoin ETF. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην επικείμενη απόφαση που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου και το κλίμα της αγοράς μεταβάλλεται, καθώς ο ενθουσιασμός για τις εγκρίσεις ETF spot ETH και BTC φαίνεται να μειώνεται.

Προηγουμένως, η αγορά είδε ένα κύμα αισιοδοξίας σχετικά με την έγκριση ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) τον Νοέμβριο, οδηγώντας τις τιμές του Bitcoin σε υψηλό 18 μηνών πάνω από τα 38.000 δολάρια. Ωστόσο, αυτός ο ενθουσιασμός φαίνεται να εξασθενεί, με τις τιμές του BTC να υποχωρούν σχεδόν 2% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 17ης Νοεμβρίου.

Η προσδοκία για θετικές ειδήσεις για spot ETF αυτή την εβδομάδα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, ειδικά μετά την καθυστέρηση από την SEC της αίτησης της Hashdex για μετατροπή spot Bitcoin ETF στις 15 Νοεμβρίου. Παρά την εμπιστοσύνη της BlackRock στη νομιμότητα των spot ETFs κρυπτονομισμάτων, η SEC φαίνεται να έχει την τάση να αναβάλλει τις αποφάσεις.

Η πρόσφατη καθυστέρηση της SEC να αποφασίσει για το Ether futures ETF της Grayscale έχει επιτείνει την αβεβαιότητα. Ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι το έντυπο 19b-4 της Grayscale θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός “δούρειος ίππος” για τη ρυθμιστική αρχή.

Η πρόσφατη πώληση του XRP και άλλων altcoins συνδέεται με μια ψεύτικη κατάθεση ETF, συμβάλλοντας στη συνολική πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αναμένεται να επανεξετάσει αρκετές εκκρεμείς αιτήσεις spot Bitcoin ETF, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Hashdex, της Global X ETFs και της Franklin Templeton.

Αναλυτές, όπως ο James Edwards από την αυστραλιανή εταιρεία fintech Finder, αναμένουν περαιτέρω καθυστερήσεις στις αποφάσεις της SEC. Ο Edwards επισημαίνει μια ψεύτικη κατάθεση BlackRock XRP trust που προκάλεσε σημαντικές διακυμάνσεις των τιμών στις αγορές XRP. Το περιστατικό αυτό οδήγησε σε αίτημα έρευνας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, υπονομεύοντας ενδεχομένως τις πιθανότητες μιας spot εκκίνησης του Bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

Οι traiders εξασφαλίζουν τώρα κέρδη στις τρέχουσες υψηλές τιμές πολλών μηνών, αναμένοντας μια πιθανώς παρατεταμένη περίοδο αναμονής. Η πτώση των κυριότερων κρυπτονομισμάτων προκάλεσε ένα κύμα ρευστοποιήσεων στην αγορά derivative, με πάνω από 161,4 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις long να ρευστοποιούνται μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Καθώς η αγορά κρύπτο αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων και των οικονομικών παραγόντων, η πορεία της βραχυπρόθεσμα θα διαμορφωθεί από την άμπωτη και τη ροή αυτών των πολύπλοκων δυναμικών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: