Ο Michael Burry τερματίζει το στοίχημα των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά με σημαντική απώλεια

Ο γνωστός επενδυτής Michael Burry φέρεται να έκλεισε ένα σημαντικό ‘big short’ trade, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ονομαστική αξία έναντι του SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) και του Invesco QQQ Trust (QQQ). Ο Burry, ευρέως γνωστός για το επιτυχημένο στοίχημά του κατά της αγοράς ακινήτων το 2008, αντιμετώπισε σημαντικές απώλειες με αυτή την πρόσφατη συναλλαγή, συσσωρεύοντας μια εκτιμώμενη πτώση 40% από την έναρξή της τον Αύγουστο του 2023. Το κλείσιμο και τα εκτιμώμενα αποτελέσματα αναφέρθηκαν από τον Gurgavin Chandhoke, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της uINVST, στις 14 Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι η ονομαστική αξία έφθασε τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, η αρχική επένδυση του Burry ήταν σχετικά μικρή, συνολικού ύψους περίπου 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην έκθεσή του τον Αύγουστο, ο Chandhoke ανέφερε λεπτομερώς ότι ο Burry διέθεσε 18 εκατομμύρια δολάρια για 20.000 δικαιώματα πώλησης SPY και περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια για 20.000 δικαιώματα πώλησης QQQ.

Αυτή η πρόσφατη απόφαση του Michael Burry σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο κλίμα, υποδεικνύοντας μια ισχυρή ακύρωση της προηγούμενης θέσης του που προκάλεσε την έναρξη της θέσης πώλησης τον Αύγουστο. Ο βαθμός ακύρωσης φαίνεται σημαντικός, δικαιολογώντας μια πραγματοποιηθείσα ζημία 40% σε μια επένδυση ύψους 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ακριβή κίνητρα πίσω από την κίνηση του Burry είναι προς το παρόν κερδοσκοπικά και η αγορά αφήνεται να ερμηνεύσει την απόφασή του. Είναι ενδιαφέρον ότι το κλείσιμο αυτού του “μεγάλου short” συνέπεσε με την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς. Δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί ιστορικά τον ΔΤΚ ως προπορευόμενο δείκτη για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα επιτόκια, ο Burry θα μπορούσε να ερμηνεύσει τον πληθωρισμό των τιμών που ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου ως ανοδικό σήμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συναλλαγών, το SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) σημειώνει άνοδο 1,98% στα 448,91 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Ταυτόχρονα, το Invesco QQQ Trust (QQQ) σημειώνει πανομοιότυπα κέρδη επί 24ώρου βάσεως στον NASDAQ, διαπραγματευόμενο στα 384,66 δολάρια.

Με την πλειονότητα των μετοχών να σημειώνει κέρδη κατά τη σημερινή ημέρα διαπραγμάτευσης, οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν τώρα με ανυπομονησία την επόμενη κίνηση του Michael Burry, καθώς η αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια ανοδική αγορά τους επόμενους μήνες.

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο που παρέχεται εδώ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως επενδυτική συμβουλή. Η επένδυση περιλαμβάνει κερδοσκοπία και ο κίνδυνος απώλειας κεφαλαίου είναι εγγενής στις επενδυτικές δραστηριότητες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: