Threads: Ο ανταγωνιστής του Twitter η Meta πρόκειται να ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου, θα αγκαλιάσει η κοινότητα κρύπτο την αλλαγή;

Καθώς η Meta ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Threads, τον πολυαναμενόμενο ανταγωνιστή του Twitter, στις 6 Ιουλίου, η κοινότητα κρύπτο παραμένει επιφυλακτική ως προς τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Η ημερομηνία κυκλοφορίας ακολουθεί την πρόσφατη διαμάχη του Twitter που αφορούσε τους προσωρινούς περιορισμούς στις ημερήσιες προβολές αναρτήσεων λόγω ενός προβλήματος “ορίου ρυθμού”.

Το Threads, το οποίο έχει ισχυρούς δεσμούς με τη δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο Instagram, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Πέμπτη, όπως υποδεικνύεται από έναν ιστότοπο αντίστροφης μέτρησης που εγκαινίασε η Meta. Επιπλέον, η εφαρμογή έχει ήδη εμφανιστεί για προπαραγγελία στο App Store της Apple, με αναμενόμενη ημερομηνία διάθεσης την 6η Ιουλίου.

Παρά την έγκαιρη έναρξη, το Threads έχει λάβει περιορισμένη προσοχή, ιδίως από την κοινότητα κρύπτο που δραστηριοποιείται στο Twitter. Έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με την εξόρυξη δεδομένων, ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της εφαρμογής ως αυτόνομη πλατφόρμα.

Η Tiffany Fong, μια εξέχουσα influencer του Twitter για τα κρύπτο με 66.600 followers, παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε το Threads μέχρι τώρα, δηλώνοντας: “Δεν έχω ιδέα ποια είναι η εναλλακτική Meta”. Η Fong διατηρεί έναν ενεργό λογαριασμό στο Instagram με 10.400 οπαδούς.

Σε μια δημοσκόπηση στο Twitter που διεξήχθη από τον Kyle Chassé, influencer των κρύπτο, ο οποίος προσδιορίζεται ως “Bitcoin και crypto OG”, πάνω από το 75% των 173 ερωτηθέντων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην “Ομάδα Twitter” έναντι της “Ομάδας Meta”.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey τόνισε την πολιτική απορρήτου της εφαρμογής Threads, η οποία αποκάλυψε ότι η Instagram Inc, ο προγραμματιστής πίσω από το Threads, θα έχει πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών και αναγνωριστικών στοιχείων.

Ωστόσο, οι ερευνητές απάντησαν στην ανάρτηση του Dorsey, σημειώνοντας ότι το Twitter έχει σχεδόν πανομοιότυπα δικαιώματα με το Threads και συλλέγει παρόμοια δεδομένα.

Ανησυχίες εκφράστηκαν επίσης σχετικά με τη μακροβιότητα της εφαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της Meta είτε να κλείνει αυτόνομες εφαρμογές είτε να ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά τους σε άλλα προϊόντα.

Ο Nick St. Pierre, ένας χρήστης του Twitter που ειδικεύεται στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπενθύμισε στους άλλους τις προηγούμενες ενέργειες της Meta, δηλώνοντας: “Αυτό που η Meta δεν θέλει να θυμάστε είναι ότι έχει ήδη κλείσει το Threads τον Δεκέμβριο του 2021, αφού έκλεισε μια άλλη αυτόνομη εφαρμογή που ονομάζεται Direct. Έχουν ιστορικό στο να κυκλοφορούν αυτόνομες εφαρμογές για την προσοχή, να τις κλείνουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν τα χαρακτηριστικά τους στο [Instagram]”.

Η κυκλοφορία του Threads της Meta προγραμματίζεται λίγες μόλις ημέρες μετά την πανωλεθρία με το όριο ρυθμού του Twitter, το οποίο περιορίζει προσωρινά τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να βλέπουν οι χρήστες ανά ημέρα. Το Threads έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη μετάβαση για τους χρήστες εισάγοντας τους ακόλουθους και τις λίστες ακολούθων τους στο Instagram, γλιτώνοντάς τους από το να ξαναχτίσουν τα κοινωνικά τους δίκτυα από την αρχή.

Προηγούμενες αναφορές φέτος ανέφεραν ότι η αυτόνομη εφαρμογή Threads θα υποστηρίζει το ActivityPub, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο κοινωνικής δικτύωσης που τροφοδοτεί το Mastodon, έναν αποκεντρωμένο αντίπαλο του Twitter.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Mastodon γνώρισε μια πρόσφατη αύξηση της δραστηριότητας, κερδίζοντας περισσότερους ενεργούς χρήστες μετά την εφαρμογή των περιορισμών ανάγνωσης από το Twitter. Αυτό υποδηλώνει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αποκεντρωμένες εναλλακτικές λύσεις στις κύριες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς το Threads κάνει το ντεμπούτο του, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό εντός της κοινότητας των κρύπτο και να καθιερωθεί ως ένας βιώσιμος ανταγωνιστής στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: