Οι υποστηρικτές ζητούν από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ stablecoin για να ανταγωνιστεί το USDT και το USDC

Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση, οι υποστηρικτές της κοινότητας κρύπτο και blockchain παροτρύνουν την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να εκδώσει ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο της περιοχής. Το προτεινόμενο stablecoin, με την ονομασία HKDG (Hong Kong Dollar Government), θα μπορούσε ενδεχομένως να αμφισβητήσει την κυριαρχία δημοφιλών stablecoins όπως το Tether (USDT) και το USD Coin (USDC).

Η έκθεση, την οποία συνυπογράφουν οι Wang Yang, Cai Wensheng, Lei Zhibin και Wen Yizhou, υπογραμμίζει τα οφέλη από την έκδοση ενός stablecoin που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Τα πλεονεκτήματα αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση της θέσης του Χονγκ Κονγκ ως ηγέτη στον τομέα του blockchain, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συναλλαγών, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση των συστημάτων πληρωμών και την ενίσχυση των δυνατοτήτων fintech της πόλης. Επιπλέον, το stablecoin θα μπορούσε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και τη συμμετοχικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Χονγκ Κονγκ, προσφέροντας σταθερότητα, ασφαλείς ανταλλαγές, διαφάνεια, διασυνοριακή ρευστότητα και υποστηρίζοντας ένα ευρύτερο φάσμα χρηματοπιστωτικών καινοτομιών.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα προσέγγιση της κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει τα ιδιωτικά ιδρύματα να εκδίδουν stablecoins συνδεδεμένα με το δολάριο του Χονγκ Κονγκ, είναι πολύ συντηρητική σε σύγκριση με τον στόχο της για την προώθηση των κρύπτο και του blockchain. Σημειώνουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα του Χονγκ Κονγκ, που ανέρχονται σε περίπου 430 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2023, ξεπερνούν σημαντικά τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των USDT και USDC, η οποία είναι περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έκθεση υποδηλώνει ότι ένα HKDG που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση θα απολάμβανε μεγαλύτερη αξιοπιστία και χαμηλότερο κίνδυνο, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις παρατεταμένες αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του USDT και τις πρόσφατες εκπτώσεις που υπέστη το USDC.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που οραματίζονται οι συντάκτες, η εισαγωγή του HKDG θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ, να παράσχει πρόσθετη ρευστότητα για κυβερνητικά έργα και να διευκολύνει την καλύτερη παρακολούθηση και αξιολόγηση των κινδύνων για τους αξιωματούχους. Ωστόσο, η έκθεση αναγνωρίζει επίσης πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των νομικών και ρυθμιστικών προκλήσεων, των διεθνών διαφορών σχετικά με συναλλαγές που σχετίζονται με παράνομη χρηματοδότηση και των τρωτών σημείων ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για την επίβλεψη της ανάπτυξης του Web3, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον της για τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Το Χονγκ Κονγκ έχει διαπιστώσει σημαντικό ενδιαφέρον από εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και blockchain, με περισσότερες από 80 εταιρείες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουν παρουσία στην Ειδική Διοικητική Περιοχή (ΕΔΠ) από τον Μάρτιο. Το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί ήδη περίπου 800 εταιρείες fintech.

Οι υποστηρικτές της έκθεσης πιστεύουν ότι η έκδοση ενός stablecoin HKDG από την κυβέρνηση θα μειώσει τους κινδύνους σε σύγκριση με τα stablecoins που εκδίδονται από ιδιωτικούς φορείς. Καθώς οι συζητήσεις γύρω από τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους συνεχίζονται, μένει να δούμε αν το Χονγκ Κονγκ θα προχωρήσει στην πρόταση και θα εκδώσει το δικό του stablecoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: