Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί νομοσχέδιο που παρέχει στις αρχές την εξουσία να κατάσχουν κρυπτονομίσματα

Η άνω βουλή του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου προχωράει στην έκδοση νομοθεσίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των αρχών όσον αφορά τη στόχευση κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις 4 Ιουλίου, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου πραγματοποίησαν τρίτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το οικονομικό έγκλημα και την εταιρική διαφάνεια. Το νομοσχέδιο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τον εξορθολογισμό των αρμοδιοτήτων των αρχών επιβολής του νόμου στην καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων που αφορούν κρυπτονομίσματα. Κατά την πρόσφατη ανάγνωση δεν υπήρξαν σημαντικές προτάσεις ή αλλαγές που να σχετίζονται με την επιβολή της νομοθεσίας περί κρύπτο, ενώ οι τροποποιήσεις χαρακτηρίστηκαν ως μικρές προσαρμογές.

Μια επικαιροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου, με ημερομηνία 27 Ιουνίου, περιελάμβανε διατάξεις που θα τροποποιούσαν τα υφιστάμενα πλαίσια, παρέχοντας στις αρχές μεγαλύτερη ευελιξία στη δήμευση και ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο μέσω αστικών διαδικασιών. Η νομοθεσία αποσαφήνιζε επίσης τη δικαιοδοσία της κυβέρνησης σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για σκοπούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Όλες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου θα εξεταστούν από τους νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου προτού αυτό γίνει νόμος, υπό την προϋπόθεση της βασιλικής συγκατάθεσης.

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει ισχυρούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του σχεδίου της για το οικονομικό έγκλημα για την περίοδο 2023-2026, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι νομοθέτες ανέφεραν τα σχέδιά τους να περάσουν το νομοσχέδιο για το οικονομικό έγκλημα και την εταιρική διαφάνεια έως το τέταρτο τρίμηνο του 2023, παράλληλα με τη συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες για την εφαρμογή του ταξιδιωτικού κανόνα της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης.

Επιπλέον, στις 19 Ιουνίου, η Βουλή των Λόρδων διεξήγαγε τρίτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και αγορές, το οποίο στη συνέχεια υπογράφηκε σε νόμο στις 29 Ιουνίου. Η εν λόγω νομοθεσία αποσκοπούσε στην υποστήριξη της υιοθέτησης και ενσωμάτωσης των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων στο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα της χώρας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: