Θεσμικοί επενδυτές με $27 τρισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία αγκαλιάζουν τα κρύπτο, λέει ο CSO της CoinShares

Aρκετά εξέχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, που διαχειρίζονται συνολικά το εντυπωσιακό ποσό των 27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία, αναζητούν ενεργά τρόπους για να παρέχουν στους πελάτες τους έκθεση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Ο επικεφαλής στρατηγικής της CoinShares, Meltem Demirors, τόνισε ότι οκτώ σημαντικοί χρηματοπιστωτικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Fidelity, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco και Bank of America, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή έχουν λάβει μέτρα στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Demirors υπογράμμισε το σημαντικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση σε αυτά τα ιδρύματα, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη θεσμική όρεξη για κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει το εκτιμώμενο συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό στα οκτώ ιδρύματα και μόνο ένα μέρος αυτού του ποσού είναι πιθανό να διατεθεί σε επενδύσεις κρυπτο.

Η πρόσφατη κατάθεση αίτησης από την BlackRock για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) στις 16 Ιουνίου προκάλεσε έναν καταιγισμό παρόμοιων καταθέσεων, τροφοδοτώντας την αφήγηση ότι η θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin βρίσκεται στον ορίζοντα. Αυτό το θετικό κλίμα οδήγησε σε αυξημένη εμπιστοσύνη, με την τιμή του Bitcoin να φτάνει στο υψηλό των 31.185 δολαρίων στις 24 Ιουνίου, όπως αναφέρει το CoinGecko.

Ενώ η Demirors αναγνώρισε ότι το ενδιαφέρον των θεσμικών οργάνων αυξάνεται, σημείωσε ότι η εισροή ιδρυμάτων στον χώρο των κρύπτο είναι περισσότερο μια σταδιακή διαδικασία παρά μια άμεση πλημμύρα. Περιέγραψε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη γεφυρών μεταξύ της παραδοσιακής χρηματοδότησης και των κρυπτονομισμάτων, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που σημειώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Ο συνιδρυτής της Reflexivity Research, Will Clemente, επανέλαβε την άποψη του Demirors, τονίζοντας ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin είναι σήμερα μικρότερη από 600 δισεκατομμύρια δολάρια, υποδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε ιδρύματα όπως η HSBC, η BlackRock, η Fidelity και η Schwab, τα οποία αντιπροσωπεύουν συνολικά 25 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα κεφάλαια που σχετίζονται με το Bitcoin. Το ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) παρουσίασε την υψηλότερη εβδομαδιαία εισροή σε ένα χρόνο, ωθώντας τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM) του σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Michelle Bowman, εξέφρασε πρόσφατα ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα, δηλώνοντας ότι η απουσία σαφήνειας παγιδεύει τα ιδρύματα σε ένα “εποπτικό κενό”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: