Η FTX ανακτά 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, επιδιώκει να διεκδικήσει τα υπόλοιπα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσει τις υπεξαιρέσεις

Στην τελευταία ενημέρωση από την FTX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κατάφερε να ανακτήσει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τον CEO John Ray. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη σημαντικός όγκος εδάφους που πρέπει να καλυφθεί, με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια να απομένουν για την αποκατάσταση των υπεξαιρέσεων που συνέβησαν.

Οι οφειλέτες της FTX, που αποτελούνται από την FTX και τις θυγατρικές της, έχουν εκτιμήσει ότι υπεξαιρέθηκαν περιουσιακά στοιχεία πελατών ύψους περίπου 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πλειονότητα αυτών των κεφαλαίων, περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν ένας συνδυασμός fiat νομισμάτων και stablecoins, τα οποία δεν διακρίνονταν στις λογιστικές πρακτικές της FTX.

Η έκθεση που δημοσίευσε η FTX υπογραμμίζει ότι η πρώην ηγεσία απέκρυψε σκόπιμα τις ενέργειές της με τη βοήθεια ενός ανώτερου δικηγόρου της FTX Group και άλλων, γεγονός που δείχνει ότι η ανάμειξη των κεφαλαίων δεν ήταν τυχαία. Η ανίχνευση και η διαφοροποίηση μεταξύ των λειτουργικών κεφαλαίων του ομίλου FTX και των καταθέσεων των πελατών έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο έργο για τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την εγκληματολογική λογιστική, την ανίχνευση περιουσιακών στοιχείων και την ανάλυση blockchain.

Η έκταση του παραπτώματος γίνεται εμφανής μέσω ενός διαγράμματος που απεικονίζει τη ροή των κεφαλαίων των πελατών της FTX από τους πρωτοβάθμιους λογαριασμούς καταθέσεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ψευδώς στις τράπεζες και περιλάμβαναν πολυάριθμες ψευδείς παραστάσεις, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Οι δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Sam Bankman-Fried στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκαν επίσης παραπλανητικές, αποκαλύπτοντας περαιτέρω τις παραπλανητικές πρακτικές εντός της εταιρείας. Η εμπλοκή ενός άγνωστου ανώτερου δικηγόρου της FTX αναφέρθηκε επανειλημμένα, μαζί με την απόλυση ενός κατώτερου δικηγόρου που διατύπωσε αντιρρήσεις για τις παραπλανητικές πρακτικές. Τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικές και φιλανθρωπικές δωρεές, καθώς και για επενδύσεις και εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών ακινήτων.

Οι εκτιμήσεις των οφειλετών της FTX για την αδήλωτη ευθύνη που οφείλεται στους πελάτες και προκύπτει από την εκτεταμένη υπεξαίρεση και ανάμειξη των καταθέσεων των πελατών κυμαίνεται από 8,9 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των ανώτερων στελεχών της FTX και της διευθύνουσας συμβούλου της Alameda Research Caroline Ellison.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και διόρθωσης των υπεξαιρέσεων παραμένουν μια σημαντική πρόκληση για την FTX, αλλά η έκθεση υποδηλώνει δέσμευση για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την καλύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: