Η Binance Australia λαμβάνει ειδοποίηση μόνο 12 ωρών πριν από την κατάργηση τραπεζών, αποκαλύπτει το στέλεχος

Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, η ομάδα της Binance Australia ενημερώθηκε στη μέση της νύχτας ότι θα αποσυνδεθεί από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ανταλλακτηρίου, Ben Rose, δεν υπήρξε προηγούμενη ειδοποίηση, διαβούλευση ή δυνατότητα προσφυγής.

Στις 18 Μαΐου, η Binance Australia ανακοίνωσε την αναστολή των υπηρεσιών της σε δολάρια, αφού ο πάροχος πληρωμών της, η Zepto, έλαβε οδηγίες από την Cuscal, τον συνεργαζόμενο πάροχο τραπεζικών υπηρεσιών και πληρωμών της Zepto, να σταματήσει την υποστήριξη της Binance.

Μιλώντας στην Αυστραλιανή Εβδομάδα Blockchain στις 26 Ιουνίου, ο Rose αποκάλυψε ότι περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες στην Αυστραλία επηρεάστηκαν από αυτή την κίνηση. Δήλωσε: “Λάβαμε ειδοποίηση 24 ωρών για την κατάργηση της τράπεζας στις 23:30 το βράδυ, η οποία αργότερα μειώθηκε σε 12 ώρες, και έτσι διακόπηκαν οι τραπεζικές μας υπηρεσίες”.

Ο Rose σημείωσε επίσης ότι οι λόγοι που δόθηκαν για την ενέργεια αυτή ήταν ασαφείς και δεν παρουσίαζαν θετική εικόνα στα μέσα ενημέρωσης. Ενώ εκπρόσωπος της Cuscal αρνήθηκε να σχολιάσει θέματα που σχετίζονται με την Binance Australia, αναφέρθηκε σε “απάτες” που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Αρχικά, οι περιορισμένες πληροφορίες προκάλεσαν ανησυχία στους πελάτες της Binance. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Rose, ο τόνος άλλαξε γρήγορα όταν έγινε φανερό ότι η ευρύτερη τοπική βιομηχανία κρύπτο επηρεάστηκε από αυτές τις τραπεζικές αλλαγές.

Την ίδια ημέρα που η Cuscal διέκοψε τους δεσμούς της με την Binance, η Westpac, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές για τον αποκλεισμό των πληρωμών σε ανταλλακτήρια κρύπτο. Η Commonwealth Bank, μια άλλη εξέχουσα αυστραλιανή τράπεζα, ακολούθησε το παράδειγμά της λιγότερο από ένα μήνα αργότερα με παρόμοια μέτρα για τον περιορισμό των πληρωμών που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναζήτηση της Binance Australia για έναν εναλλακτικό πάροχο πληρωμών από τρίτους, ο Rose αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες λόγω των συνεχιζόμενων συζητήσεων.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλοι πάροχοι, ο Rose παραδέχθηκε ότι η Cuscal “τροφοδοτεί με τράπεζες την πλειοψηφία αυτού του κλάδου”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επί σκηνής, ο Rose διαβεβαίωσε ότι η απώλεια της πρόσβασης στον τραπεζικό τους συνεργάτη δεν επηρέασε σημαντικά την επιχείρηση. Ανέφερε ότι οι χρήστες της Binance καταφεύγουν σε εναλλακτικές μεθόδους, αναφερόμενος πιθανότατα στις αγορές και τις καταθέσεις που πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικών καρτών, οι οποίες εξακολουθούν να υποστηρίζονται από την πλατφόρμα.

Ο Rose τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές και τον τραπεζικό τομέα, προτείνοντας την εφαρμογή “λογικής αδειοδότησης” για τον κλάδο. Κάλεσε την Αυστραλία να δράσει άμεσα, τονίζοντας ότι οι δικαιοδοσίες παγκοσμίως έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτό το θέμα.

“Έχουμε ένα παράθυρο ως χώρα και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία, αλλά υπάρχει επίσης κίνδυνος αν δεν προχωρήσουμε σχετικά γρήγορα στην αδειοδότηση”, προειδοποίησε ο Rose.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: