Θεσμική δύναμη: Fidelity, Schwab και Citadel ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν το επαναστατικό ανταλλακτήριο κρύπτο

Η EDX Markets, ένα πρόσφατα εγκαινιασμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, έχει συγκεντρώσει την προσοχή λόγω της μοναδικής της προσέγγισης και της αξιοσημείωτης υποστήριξής της. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ανταλλακτήρια που απευθύνονται κυρίως σε ιδιώτες επενδυτές, η EDX εστιάζει σε θεσμικούς επενδυτές, ξεχωρίζοντας από την αγορά. Μια αξιοσημείωτη πτυχή του EDX είναι ο μη καταπιστευτικός του χαρακτήρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύει άμεσα τα κεφάλαια των πελατών. Αντ’ αυτού, βασίζεται σε μεσίτες λιανικής για τη δρομολόγηση των εντολών συναλλαγών των επενδυτών για κρυπτονομίσματα στην αγορά της.

Το ανταλλακτήριο υποστηρίζεται από εξέχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Citadel Securities, η Fidelity Investments και η Charles Schwab. Αυτές οι εταιρείες υποστήριξης, γνωστές ως γίγαντες της Wall Street, καταδεικνύουν ένα συνεχές ενδιαφέρον για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων παρά τις ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Jamil Nazarali, ο διευθύνων σύμβουλος της EDX, τόνισε τη ζήτηση για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των κεφαλαίων των πελατών, αποφεύγοντας τη σύγκρουση συμφερόντων που συνδέεται με τη θεματοφυλακή. Η απαίτηση αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω από πρόσφατα περιστατικά, όπως η αποτυχία του FTX, ενός άλλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Ενώ το EDX προσφέρει πρόσβαση στις συναλλαγές αποκλειστικά μέσω API και δεν διαθέτει front-end ή γραφική διεπαφή χρήστη, παρέχει υποστήριξη για δραστηριότητες spot συναλλαγών τεσσάρων σημαντικών κρυπτονομισμάτων: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin και Ethereum. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανταλλακτήριο δεν είναι εγγεγραμμένο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), γεγονός που ενδεχομένως εγείρει ρυθμιστικές ανησυχίες.

Υπό την ηγεσία του προέδρου Gary Gensler, η SEC έχει επανειλημμένα παροτρύνει τις επιχειρήσεις κρύπτο να εγγραφούν, υποδεικνύοντας ότι οι υφιστάμενοι νόμοι περί κινητών αξιών εφαρμόζονται στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Επιτροπή έχει λάβει μέτρα επιβολής κατά αρκετών εταιρειών κρύπτο για παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών και έχει επισημάνει τη μη συμμόρφωση ορισμένων παραγόντων του κλάδου.

Παρά το ρυθμιστικό τοπίο, το ενδιαφέρον της Wall Street για τα κρυπτονομίσματα παραμένει ακλόνητο. Η πρόσφατη αίτηση της BlackRock, ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, για τη δημιουργία ενός spot Bitcoin ETF αντικατοπτρίζει αυτόν τον συνεχιζόμενο ενθουσιασμό. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει φήμες σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Grayscale από τη Fidelity ή τη δική της αίτηση για ένα spot ETF Bitcoin, υποδεικνύοντας τη συνεχή αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον αναδυόμενο κλάδο.

Συνολικά, η έναρξη λειτουργίας της EDX Markets σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο τοπίο των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Με την εστίασή του στους θεσμικούς εμπόρους και την εξάρτησή του από τους μεσίτες λιανικής, το ανταλλακτήριο στοχεύει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των κεφαλαίων των πελατών. Ωστόσο, η έλλειψη εγγραφής του στην SEC ενδέχεται να εγείρει ρυθμιστικά ερωτήματα, αναδεικνύοντας τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων. Παρ’ όλα αυτά, το συνεχές ενδιαφέρον της Wall Street για τον τομέα καταδεικνύει μια συνεχή όρεξη για επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: