Η Circle επιδιώκει να εγγραφεί στη Γαλλία, αυξάνοντας το ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ο εκδότης Stablecoin Circle έχει καταθέσει αιτήσεις για να εγγραφεί ως πάροχος κρύπτο στη Γαλλία και να αποκτήσει άδεια ως πάροχος ηλεκτρονικού χρήματος, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η Circle είπε ότι επιδιώκει να καταστήσει τη Γαλλία σε κόμβο διευρυμένων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και προετοιμάζεται για νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν από τους εκδότες stablecoin να διαχειρίζονται τους κινδύνους σταθερότητας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιταχύνουμε την ευρωπαϊκή μας στρατηγική ανάπτυξης με αυτήν την εφαρμογή», ​​δήλωσε ο Jeremy Allaire, διευθύνων σύμβουλος της Circle, σε δήλωση που εστάλη μέσω email, αναφερόμενος στις «ολοκληρωτικές προσπάθειες της Γαλλίας για τη ρύθμιση της καινοτομίας για τα κρυπτονομίσματα».

Η εγγραφή απαιτεί από τις εταιρείες να υποβάλλονται σε ελέγχους σχετικά με τα πρωτόκολλα διακυβέρνησης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τη γαλλική αγορά.

Η Circle δήλωσε επίσης ότι θέλει το EUROC του stablecoin που υποστηρίζεται από το ευρώ να συμμορφώνεται με τον κανονισμό της ΕΕ για τις αγορές κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων (MiCA). Απαιτεί από τους εκδότες οποιωνδήποτε κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με τα fiat να διατηρούν αποθέματα και επιβάλλει ανώτατα όρια στις συναλλαγές αυτών που αντιστοιχούν σε ξένα νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ.

Οι διαχειριστές επενδύσεων της Axa , η Binance και η Societe Generale έχουν ήδη εγγραφεί στο ρυθμιστικό καθεστώς της Γαλλίας, το οποίο πρόκειται να γίνει πιο αυστηρό από τον Ιανουάριο του 2024.

Η MiCA έχει οριστεί για τελική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 18 Απριλίου και θα περιλαμβάνει μια πρόσθετη μεταβατική διάταξη για εταιρείες που είναι ήδη εγγεγραμμένες σε χώρα μέλος της ΕΕ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: