Τα στελέχη της Revolut και της Ledger συγκεντρώνουν αθόρυβα 12 εκατ. ευρώ για τη νέα crypto startup Deblock

Η stealth startup με έδρα το Λονδίνο, η οποία ιδρύθηκε από τέσσερα πρώην στελέχη της Revolut και της Ledger, συγκέντρωσε αθόρυβα 12 εκατ. ευρώ σε αρχικό γύρο.

Η εταιρεία κρύπτο, με την ονομασία Deblock, ιδρύθηκε πέρυσι από 3 στελέχη της Revolut: την πρώην COO Adriana Restrepo, τον επικεφαλής κρύπτο Jean Meyer και τον επικεφαλής πληρωμών Aaron Beck- μαζί με τον πρώην επικεφαλής μηχανικής της Ledger Mario Eguiluz. Ο Meyer είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Η Deblock άντλησε αθόρυβα έναν γύρο ύψους 12 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο από την εταιρεία 20VC του Harry Stebbings, την Headline, την Hoxton Ventures, την Kima Ventures και την Kraken Ventures, σύμφωνα με τα αρχεία του Companies House. Ο εταίρος της Headline και συνιδρυτής της Azimo Michael Kent, ο εταίρος της 20VC Kieran Hill και ο εταίρος της Hoxton Ventures Rob Kniaz συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, μαζί με τους Restrepo και Beck, σύμφωνα με τα αρχεία.

Τι κάνει η Deblock;

Η Deblock κατασκευάζει ένα non-custodial κρύπτο πορτοφόλι και off-ramping banking service, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση, να αποθηκεύουν, να καταθέτουν, να ανταλλάσσουν και να εξαργυρώνουν κρυπτονομίσματα. Το non-custodial σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν τον πλήρη έλεγχο των κρύπτο αποθεμάτων τους- κατέχουν ένα ιδιωτικό “κλειδί” και ελέγχουν οι ίδιοι τις συναλλαγές.

Η νεοσύστατη επιχείρηση θα επιτρέπει στους χρήστες να εξαργυρώνουν τα κρυπτονομίσματά τους σε fiat νομίσματα (γνωστό ως off-ramping) και θα προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό καθώς και φυσικές και εικονικές χρεωστικές κάρτες στους πελάτες. Θα υπάρχουν δύο σχέδια τιμολόγησης – μια δωρεάν βασική συνδρομή και μια “επαγγελματική” συνδρομή για 14,99 λίρες το μήνα. Η Deblock έχει επίσης ήδη κυκλοφορήσει ένα NFT.

Τα Custodial wallets είναι ένα συνηθισμένο σημείο εισόδου για τους νεοεισερχόμενους στα κρύπτο, όπου ένα τρίτο μέρος (όπως ένα ανταλλακτήριο κρύπτο) κατέχει το ιδιωτικό κλειδί των περιουσιακών στοιχείων κάποιου. Αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή του διαδικτύου, αλλά καθιστά τους χρήστες ευάλωτους σε επιθέσεις τρίτων.

Το πλήθος των κρύπτο βλέπει τα non-custodial πορτοφόλια ως τη δομή που τους επιτρέπει να “κατέχουν” πραγματικά τα κρύπτο περιουσιακά τους στοιχεία.

Στον ιστότοπό του, η Deblock προωθεί το προϊόν του ως “το ασφαλέστερο non-custodial πορτοφόλι στον κόσμο για να κατέχετε, να μεταφέρετε, να καταθέτετε και να ανταλλάσσετε κρύπτο ή μετρητά εναλλάξ, ώστε να μπορείτε επιτέλους να κατέχετε τα χρήματά σας”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: