Η Wells Fargo θα καταβάλει 1 δισ. δολάρια σε διακανονισμό αγωγής

Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Wells Fargo κατέληξε σε διακανονισμό σε ομαδική αγωγή, συμφωνώντας να καταβάλει στους μετόχους 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η αγωγή ισχυριζόταν ότι η τράπεζα είχε παραπλανήσει τους μετόχους της σχετικά με τις προσπάθειές της για την επίλυση του σκανδάλου με τους ψεύτικους λογαριασμούς του 2016.

Ο διακανονισμός ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά έλαβε προκαταρκτική έγκριση από τον περιφερειακό δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Γκρέγκορι Γουντς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Μια άλλη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου για την τελική έγκριση.

Σε ανακοίνωσή της, η τράπεζα δήλωσε ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην αγωγή. Από την άλλη πλευρά, ενώ διαφωνεί με τις κατηγορίες, είναι “ικανοποιημένη που επιλύθηκε το θέμα”.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Wells Fargo κατέληξε επίσης σε συμφωνία ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Consumer Financial Protection Bureau για την επίλυση των ισχυρισμών ότι οι ενέργειες της τράπεζας είχαν βλάψει περισσότερα από 16 εκατομμύρια άτομα με καταθετικούς λογαριασμούς, δάνεια αυτοκινήτου και υποθήκες.

Εκείνη την εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, συνέκρινε το θέμα της Wells Fargo με την κατάρρευση της FTX. Σύμφωνα με τον Garlinghouse, ο κόσμος εξοργίστηκε από την FTX, κάτι που ο ίδιος θεωρούσε “σωστό”. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη προσοχής στην υπόθεση της Wells Fargo, λαμβάνοντας υπόψη ότι και αυτή “διαχειρίστηκε κακώς δισεκατομμύρια κεφάλαια πελατών”.

Μέλη της κοινότητας εξέφρασαν πρόσφατα παρόμοιες ανησυχίες σε ένα πρόσφατο φόρουμ του Reddit. Στις 17 Μαΐου, ένας Redditor δήλωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσει και τις τράπεζες. Έγραψε: “Η τράπεζα δεν έχει καμία σχέση με τις τράπεζες:

“Οι άνθρωποι βάζουν τα χρήματα που με κόπο έχουν βγάλει σε μια τράπεζα νομίζοντας ότι είναι 100% ασφαλή, παίρνουν δάνεια για σπίτι και αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να τα εξαπατήσουν”.

Το μέλος της κοινότητας υποστήριξε επίσης ότι οι τράπεζες παραβίαζαν τους κανονισμούς πολλές φορές κάθε χρόνο, αλλά “η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρέμενε μάλλον σιωπηλή” σχετικά με αυτό. Ένας άλλος χρήστης του Redditor επανέλαβε το συναίσθημα, λέγοντας ότι είναι “προφανές ότι οι τράπεζες αφήνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους ατιμώρητες”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: