Τα νέα NFTs του Trump ξεπουλάνε την πρώτη μέρα

Μια δεύτερη συλλογή από nonfungible tokens (NFTs) με άδεια χρήσης του ονόματος και της εικόνας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εξαντλήθηκε στις 19 Απριλίου, μία ημέρα μετά την αρχική της κυκλοφορία.

Η συλλογή περιελάμβανε 47.000 ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα Τραμπ στην τιμή των 99 δολαρίων το καθένα, αποκομίζοντας πάνω από 4,65 εκατομμύρια δολάρια. Στη δευτερογενή αγορά OpenSea, η συλλογή Trump Digital Trading Cards Series 2 έφτασε έκτοτε τα 750 Ether σε όγκο συναλλαγών.

Τα Trump NFTs χρησιμοποιούν το “όνομα, την ομοιότητα και την εικόνα” του πρώην προέδρου με άδεια επί πληρωμή και δεν ανήκουν, δεν διαχειρίζονται ούτε ελέγχονται από τον Donald J. Trump ή τον Οργανισμό Trump. Τα άτομα υπόσχονται ένα εισιτήριο για να παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο με τον Τραμπ στη Νότια Φλόριντα, εάν αγοράσουν 47 ψηφιακές κάρτες συναλλαγών ή αγοράσουν 100 κάρτες με κρύπτο.

Σύμφωνα με την ενότητα FAQ της ιστοσελίδας που παρουσιάζει τη σειρά NFT:

“Πρόκειται για προσωπικά ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα ή “εμπορικές κάρτες” που μπορείτε να συλλέγετε, να συσσωρεύετε, να ανταλλάσσετε κ.λπ. Σκεφτείτε τα όπως τις παραδοσιακές κάρτες μπέιζμπολ ή μπάσκετ, αλλά αποθηκεύονται ψηφιακά, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για φυσική φθορά”.

Τα NFTs ήταν διαθέσιμα για αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας ή wrapped Ether (wETH) και οι χρήστες μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πορτοφόλι με την Torus κατά την ολοκλήρωση της πληρωμής, αν δεν είχαν ήδη ένα για να λάβουν το NFT. Επιπλέον, οι χρήστες έπρεπε να περάσουν την επαλήθευση Know Your Customer, ακόμη και αν πλήρωναν με κρύπτο για να λάβουν τα συλλεκτικά αντικείμενα.

Επιπλέον, τα NFTs κόβονται στο Polygon blockchain και σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Clark Mitchell. Οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι κάθε υπογεγραμμένη κάρτα είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη από τον πρώην πρόεδρο.

“Αυτές οι ψηφιακές κάρτες συναλλαγών δεν είναι πολιτικές και δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτική εκστρατεία”.

Στις 31 Μαρτίου, το σώμα ενόρκων του Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για περισσότερες από 30 κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενη επιχειρηματική απάτη. Έκτοτε, η τιμή των NFTs Series 1 του Trump, που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2022, εκτινάχθηκε πολύ πάνω από την αρχική κατώτατη τιμή τους. Ο πρώην πρόεδρος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για μια μη συνεχόμενη δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: