Ο Gary Gensler αρνείται να απαντήσει αν το ETH είναι security: Ακρόαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Patrick McHenry, πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, προχώρησε αμέσως σε επικρίσεις κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ηγεσίας της όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε μια ακρόαση επίβλεψης.

Σε μια ακρόαση στις 18 Απριλίου σχετικά με την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο εκπρόσωπος McHenry χρησιμοποίησε την εναρκτήρια δήλωσή του για να αναφερθεί στην “τιμωρία” των επιχειρήσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την Επιτροπή μέσω της ρύθμισης με επιβολή χωρίς σαφή πορεία συμμόρφωσης. Το μέλος του Κογκρέσου επανέλαβε τις εκκλήσεις προς τους νομοθέτες των ΗΠΑ να παράσχουν “σαφείς κανόνες του δρόμου” για τα κρύπτο μέσω νομοθεσίας. Επιπλέον, πίεσε τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler να δώσει μια οριστική απάντηση σχετικά με το αν το Ether χαρακτηριστεί ως τίτλος υπό την εποπτεία της SEC ή ως εμπόρευμα υπό την εποπτεία της Commodity Future Trading Commission.

Ο McHenry μίλησε επανειλημμένα για τις απαντήσεις του Gensler που δεν περιείχαν λεπτομέρειες, αναφέροντας την προθυμία του προέδρου της SEC να χαρακτηρίσει το Bitcoin ως εμπόρευμα και υπονοώντας ιδιωτικές συζητήσεις για το ETH πριν από την ακρόαση.

“Είναι σαφές ότι ένα περιουσιακό στοιχείο δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εμπόρευμα και τίτλος”, δήλωσε ο McHenry. “Σας ζητώ, καθισμένος στην καρέκλα σας τώρα, να κάνετε μια εκτίμηση σύμφωνα με τους νόμους που υπάρχουν, είναι το Ether εμπόρευμα ή τίτλος;”

Πρόσθεσε:

“Έχετε προδικάσει αυτό το θέμα: Έχετε λάβει 50 μέτρα επιβολής. Ανακαλύπτουμε καθώς προχωράμε, καθώς καταθέτετε αγωγές, καθώς οι άνθρωποι λαμβάνουν ειδοποιήσεις Wells, σχετικά με το τι είναι τίτλος κατά την άποψή σας, κατά την άποψη της υπηρεσίας σας”.

Η αντιπρόσωπος Maxine Waters, μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν άσκησε πίεση στον Gensler σχετικά με το ETH, αλλά εστίασε τις ερωτήσεις της στις δυνατότητες επιβολής της νομοθεσίας της SEC. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της SEC, η Επιτροπή είχε τα μέσα, την εξουσία και τη βούληση να θέσει τις επιχειρήσεις κρύπτο σε κανονιστική συμμόρφωση.

Πολλοί εντός και εκτός του χώρου των κρύπτο έχουν επικρίνει την SEC υπό τον Gensler για τη λήψη μέτρων επιβολής κατά επιχειρήσεων που εμπλέκονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τεχνολογία blockchain. Στις 17 Απριλίου, η SEC απήγγειλε κατηγορίες κατά της πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων Bittrex και του συνιδρυτή της William Shihara για προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων, και μια ειδοποίηση Wells που εκδόθηκε στην Coinbase τον Μάρτιο υποδηλώνει ότι το ανταλλακτήριο θα μπορούσε να είναι το επόμενο.

Ο Gensler υποστήριξε ότι η αγορά κρύπτο ήταν “γεμάτη από μη συμμόρφωση”, σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις που το έκαναν εσκεμμένα. Η γραπτή του κατάθεση ανέφερε ότι η συμμόρφωση με την SEC επεκτείνεται και στις αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης – μια ένδειξη ότι η Επιτροπή προτείνει την αλλαγή των κανόνων της για να συμπεριλάβει την DeFi στα ανταλλακτήρια που υπάγονται στην αρμοδιότητά της.

Η ακρόαση της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη φορά που ο Gensler απευθυνόταν απευθείας στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Οκτώβριο του 2021 – πριν από την κατάρρευση της FTX, της Celsius, της BlockFi και των τραπεζών που είναι φιλικές προς τα κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των Signature, Silicon Valley Bank και Silvergate. Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών θα συνεδριάσει επίσης για να συζητήσει τη ρύθμιση του stablecoin σε ακρόαση στις 19 Απριλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: