Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αποφαίνεται ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν περιουσία

Δικαστήριο που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ αναγνώρισε τα κρυπτονομίσματα ως περιουσία που μπορεί να κατέχεται ως καταπίστευμα, σε μια απόφαση που αφορά το καταργημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gatecoin.

Σε ανάλυση της απόφασης που δημοσιεύθηκε από τη νομική εταιρεία Hogan Lovells, η δικαστής Linda Chan φέρεται να δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν ιδιότητες ιδιοκτησίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να ακολουθήσει το σκεπτικό που εφαρμόστηκε από άλλες δικαιοδοσίες ότι το κρυπτονόμισμα είναι ιδιοκτησία και μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο καταπιστεύματος. “O δικαστής Τσάν σημείωσε:

“Όπως και σε άλλες δικαιοδοσίες του κοινού δικαίου, ο ορισμός της “ιδιοκτησίας” είναι περιεκτικός και προορίζεται να έχει ευρεία έννοια”.

Σύμφωνα με την Hogan Lovells, η νέα απόφαση μπορεί ενδεχομένως να δώσει στους επαγγελματίες αφερεγγυότητας στο Χονγκ Κονγκ μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η επιβεβαίωση ότι τα κρύπτο συνιστά περιουσία παρόμοια με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές ευθυγραμμίζει το Χονγκ Κονγκ με άλλες δικαιοδοσίες.

Η υπόθεση αφορά το Gatecoin, ένα ανταλλακτήριο με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπέστη μια πειρατεία το 2016, χάνοντας περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τον Μάρτιο του 2019, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ότι έλαβε εντολή υποχρεωτικής εκκαθάρισης από δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως περιουσία για ομοσπονδιακούς φορολογικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές που ισχύουν για τις συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων εφαρμόζονται στις συναλλαγές με χρήση κρυπτονομισμάτων. Εν τω μεταξύ, ένα δικαστήριο έχει επίσης αναγνωρίσει τα κρυπτονομίσματα ως ιδιοκτησία στην Κίνα. Πίσω στο 2019, μια απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο Διαδικτύου Hangzhou αναγνώρισε νομικά το Bitcoin ως ψηφιακή ιδιοκτησία.

Καθώς το Χονγκ Κονγκ προωθεί τον στόχο του να γίνει παγκόσμιος κόμβος κρύπτο, οι κρατικές τράπεζες της Κίνας εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για τη δημιουργία συνεργασιών και την ένταξη ρυθμιζόμενων επιχειρήσεων κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν παρά την απαγόρευση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα κρύπτο στην Κίνα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: