Τα κινεζικά επαγγελματικά αεροπορικά ταξίδια αγκαλιάζουν την ενσωμάτωση του ψηφιακού γιουάν

Καθώς το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (CBDC), το ψηφιακό γουάν, απογειώνεται με το πιλοτικό του πρόγραμμα, μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ της China Merchants Bank και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας εισήγαγε μια πλατφόρμα ψηφιακού γουάν που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στα επαγγελματικά αεροπορικά ταξίδια.

Σχεδιασμένη για τον εξορθολογισμό των συναλλαγών εντός του αεροπορικού δικτύου, η πλατφόρμα επιτρέπει στους Κινέζους επιχειρηματίες ταξιδιώτες να πληρώνουν για τα αεροπορικά τους εισιτήρια χρησιμοποιώντας το ψηφιακό γουάν. Ειδικότερα, αυτή η ενσωμάτωση του ψηφιακού γουάν επεκτείνεται πέρα από την αγορά εισιτηρίων, επιτρέποντας στις εταιρείες και τους επιχειρηματίες να πραγματοποιούν βολικές πληρωμές για διάφορες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, ενώ ταξιδεύουν. Επιπλέον, οι ίδιοι οι επιβάτες μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά νέων υπηρεσιών που αξιοποιούν το CBDC μέσω αυτής της καινοτόμου πλατφόρμας.

Ήδη, η China Travel Service, μια ταξιδιωτική εταιρεία με έδρα το Suzhou, έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία την πλατφόρμα για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για λογαριασμό των πελατών της, αναδεικνύοντας την πρακτικότητα και τις δυνατότητες του ψηφιακού γιουάν στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 18 Ιουλίου σηματοδοτήθηκε από μια εκδήλωση εγκαινίων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της China Merchants Bank, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διερεύνησης πρόσθετων περιπτώσεων χρήσης του ψηφιακού γιουάν. Και οι δύο φορείς εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν και να επεκτείνουν την εφαρμογή του CBDC σε διάφορες πτυχές του τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η κεντρική τράπεζα της χώρας, έχει προωθήσει ενεργά τη χρήση του ψηφιακού γιουάν στο πλαίσιο του δικτύου μεταφορών της Κίνας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε μεγάλα αεροδρόμια, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Beijing Daxing και το Διεθνές Αεροδρόμιο Beijing Capital, τα οποία ξεκίνησαν το 2022 ένα έργο ψηφιακού γιουάν που σχετίζεται με το φορτίο.

Επεκτεινόμενη πέρα από τα αεροδρόμια, τα σιδηροδρομικά δίκτυα, οι συνδέσεις ελαφρών σιδηροδρόμων και τα συστήματα μετρό εντός της πιλοτικής ζώνης του CBDC έχουν υποστεί αναβαθμίσεις για τη διευκόλυνση απρόσκοπτων πληρωμών με ψηφιακά γιουάν, ακόμη και σε περιοχές με περιορισμένη ισχύ ή συνδέσεις δικτύου. Αγκαλιάζοντας αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της ζώνης υποστηρίζουν τώρα επίσης ψηφιακές πληρωμές γουάν. Ειδικότερα, αρκετοί σταθμοί διοδίων αυτοκινητοδρόμων έχουν ενταχθεί στην επανάσταση, αποδεχόμενοι το ψηφιακό γουάν ως μέθοδο πληρωμής.

Η πόλη Shenzhen αποκάλυψε συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία, με σχεδόν 36 εκατομμύρια πορτοφόλια ψηφιακών γιουάν που άνοιξαν οι κάτοικοί της και πάνω από επτά εκατομμύρια νέα πορτοφόλια που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2023. Αυτή η ισχυρή επέκταση του πιλοτικού προγράμματος CBDC σε διάφορους τομείς αντικατοπτρίζει την ακλόνητη αποφασιστικότητα της Κίνας να αναδιαμορφώσει την οικονομία της προωθώντας την ευρεία υιοθέτηση του ψηφιακού γιουάν.

Η εισαγωγή του ψηφιακού γουάν στα κινεζικά επαγγελματικά αεροπορικά ταξίδια σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη των κρυπτονομισμάτων και έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο διεξαγωγής των συναλλαγών στον κλάδο των αερομεταφορών. Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζει να ανεβαίνει σε νέα ύψη, το μέλλον φαίνεται πολλά υποσχόμενο για το ψηφιακό γουάν ως μετασχηματιστική δύναμη στο οικονομικό τοπίο της Κίνας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: