Σπάζοντας τα εμπόδια: Το Crypto Exchange και το Clearing House της Ινδονησίας βρίσκονται στο επίκεντρο

Σε μια σημαντική εξέλιξη για το τοπίο των κρυπτονομισμάτων, το πολυαναμενόμενο εθνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της κυβέρνησης της Ινδονησίας ξεκίνησε τη λειτουργία του, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Εποπτείας Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων της χώρας, Bappebti. Αυτή η νεοϊδρυθείσα πλατφόρμα αντιπροσωπεύει τον μοναδικό νόμιμο χώρο στην Ινδονησία για την ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Στις 20 Ιουλίου, το Bappebti ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη λειτουργίας του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, ο οργανισμός δημιούργησε ταυτόχρονα έναν οργανισμό εκκαθάρισης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης παράλληλα με το ανταλλακτήριο. Η καθιέρωση ενός κέντρου εκκαθάρισης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ αγοραστών και πωλητών, εξασφαλίζοντας ομαλές και ασφαλείς συναλλαγές.

Οι αρχικές αναφορές έδειχναν ότι το Bappebti θα περιορίσει τις πωλήσεις κρυπτονομισμάτων σε τοπικές συναλλαγές, ενώ θα τις ευθυγραμμίσει με τις εξελίξεις της διεθνούς αγοράς. Στους αδειοδοτημένους εμπόρους έχει παραχωρηθεί ένα παράθυρο ενός μήνα για να ενταχθούν στο νεοσύστατο ανταλλακτήριο.

Η σύλληψη του εν λόγω σχεδίου μπορεί να εντοπιστεί πίσω στον Δεκέμβριο του 2021, με συνεχείς προσπάθειες για την υλοποίησή του. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Pang Hue Kai, διευθύνων σύμβουλος της Tokokrypto, ενός από τα 25 αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στην Ινδονησία που ανήκει εν μέρει στην Binance, εξήρε το έργο ως “καταλύτη για το οικοσύστημα κρυπτογράφησης της Ινδονησίας”.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, η εισαγωγή του ανταλλακτηρίου αντιμετώπισε καθυστέρηση μέχρι τον Ιούνιο του 2023 λόγω της σχολαστικής διαδικασίας εξέτασης των δυνητικών συμμετεχόντων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο υπουργός Εμπορίου της Ινδονησίας, Zulkifli Hasan, ανακοίνωσε ότι όλα τα ενεργά ανταλλακτήρια κρύπτο με εθνική εγγραφή ήταν επιλέξιμα για να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Το 2022, ο Jerry Sambuaga, αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εμπορίου της Ινδονησίας, πρότεινε διάφορες αλλαγές πολιτικής ως απάντηση στην αξιοσημείωτη ανάπτυξη της φυσικής διαπραγμάτευσης κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Μεταξύ αυτών των αλλαγών ήταν η απαίτηση τα δύο τρίτα των διευθυντών και των επιτρόπων στις επιχειρήσεις κρύπτο να είναι πολίτες της Ινδονησίας.

Η αγορά της Ινδονησίας εξακολουθεί να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bappebti. Το 2021, περίπου το 4% του πληθυσμού της χώρας, που ισοδυναμεί με κάτι λιγότερο από 11 εκατομμύρια ανθρώπους, είχε επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Με την έναρξη λειτουργίας του εθνικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, η Ινδονησία κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην αγκαλιά της επανάστασης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας μια ρυθμιζόμενη και ασφαλή πλατφόρμα για τους συναλλασσόμενους, ενώ παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης της χώρας. Η έναρξη λειτουργίας υπόσχεται πολλά για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων στην Ινδονησία και ο αντίκτυπός της στο ευρύτερο παγκόσμιο τοπίο παραμένει υπό στενή παρακολούθηση από τους παρατηρητές του κλάδου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: