Τα Google Trends δείχνουν αύξηση στις αναζητήσεις για το πώς να αγοράσετε χρυσό και Bitcoin εν μέσω τραπεζικής αναταραχής στις ΗΠΑ

Τους τελευταίους έξι μήνες, η αξία του χρυσού έχει εκτοξευθεί κατά ένα εντυπωσιακό 20%, με μια ουγγιά χρυσού 0.999 να αλλάζει σήμερα χέρια για 1.998 δολάρια ανά μονάδα.Όσον αφορά το bitcoin (BTC), διαπραγματεύεται σήμερα λίγο κάτω από τα 30 χιλ. δολάρια ανά μονάδα, έχοντας αυξηθεί κατά 8,9% τις τελευταίες 24 ώρες στις 26 Απριλίου 2023. Τόσο ο χρυσός όσο και το bitcoin γνώρισαν άνοδο της αξίας τους μετά την τραπεζική κρίση στα μέσα Μαρτίου, κατά την οποία κατέρρευσαν τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Οι παρατηρητές της αγοράς παρακολουθούν τώρα στενά το φιάσκο της First Republic Bank, καθώς έχασε πάνω από το 50% της αξίας της κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Τρίτης.

Google Trends Shows Surge in How to Buy Gold and Bitcoin Searches Amidst US Banking Upheaval

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google Trends, το ερώτημα αναζήτησης “πώς να αγοράσω χρυσό” έχει παγκόσμια τάση τις τελευταίες 90 ημέρες. Στις 20 Μαρτίου 2023, ο όρος αναζήτησης έφτασε σε βαθμολογία 90 στα 100, ακολουθούμενη από μέγιστη βαθμολογία 100 στις 6 Απριλίου. Μέχρι τώρα, η βαθμολογία για το “πώς να αγοράσετε χρυσό” κυμαίνεται στο 62, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Trends. Ο όρος αναζήτησης έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον σε περιοχές όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Αγία Ελένη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και ο Καναδάς.

Google Trends Shows Surge in How to Buy Gold and Bitcoin Searches Amidst US Banking Upheaval

Τα παγκόσμια δεδομένα από το 2004 έως σήμερα δείχνουν ότι ο όρος αναζήτησης “πώς να αγοράσετε χρυσό” έχει βαθμολογία 85 στα 100, με την τελευταία μέγιστη βαθμολογία 100 να καταγράφεται τον Αύγουστο του 2011. Εκτός από τον χρυσό, τα δεδομένα της Google Trends δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για τον όρο αναζήτησης “πώς να αγοράσετε bitcoin” έχει επίσης αυξηθεί, φθάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία 100 στις 20 Μαρτίου 2023, με βάση στατιστικά στοιχεία 90 ημερών. Το Bitcoin.com News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι στα μέσα Μαρτίου και προς τον Απρίλιο, το ερώτημα αναζήτησης “bitcoin” ήταν επίσης σε άνοδο.

Επιπλέον, η χρεοκοπία τριών μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ, δηλαδή της Silvergate Bank, της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, στα μέσα Μαρτίου προκάλεσε μια έξαρση στις αναζητήσεις για όρους όπως “τραπεζική κρίση” και “bank runs”, όπως ανέφερε το Bitcoin.com News στις 19 Μαρτίου 2023. Την αμέσως επόμενη ημέρα, η λέξη “πώς να αγοράσετε bitcoin” πέτυχε βαθμολογία 100, έχοντας πλησιάσει στις 5 Φεβρουαρίου 2023, όταν έφτασε σε βαθμολογία 96 στα 100. Το τρέχον ενδιαφέρον για τον όρο “πώς να αγοράσετε bitcoin”, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 90 ημερών του Google Trends, προέρχεται από περιοχές όπως η Νιγηρία, το Γκουάμ, το Καμερούν, η Αγία Ελένη και ο Μαυρίκιος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: