Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle προειδοποιεί για ενεργή και επιταχυνόμενη απο-δολαριοποίηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για τα stablecoin και να ψηφιοποιήσουν το αμερικανικό δολάριο για να μετριάσουν την “πολύ ενεργή απο-δολαριοποίηση που λαμβάνει χώρα” σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, λέει ο Jeremy Allaire.

Τα σχόλια του Allaire στο συνέδριο Consensus 2023 στις 26 Απριλίου έγιναν με αφορμή την πρόσφατη τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle – του εκδότη σταθερών νομισμάτων πίσω από το USD Coin USDC- κάλεσε το Κογκρέσο και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αναλάβουν δράση, λέγοντας ότι διαφορετικά, τα εναλλακτικά νομίσματα και τα συστήματα πληρωμών θα συνεχίσουν να τρώνε την κυριαρχία του δολαρίου:

“Έχουμε μια πολύ ενεργή απο-δολαριοποίηση που λαμβάνει χώρα. Έχετε πολύ σημαντικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, κινδύνους στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, κινδύνους με την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μια γεωπολιτική επιβολή σε πολλά μέρη του κόσμου [και] την επιθυμία για εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε όλο τον κόσμο”.

“Αυτό συμβαίνει και επιταχύνεται”, πρόσθεσε.

Για να παραμείνει το δολάριο ΗΠΑ “ανταγωνιστικό” και “ασφαλές” στην εποχή του διαδικτύου, ο Allaire δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να θεσπίσουν άμεσα νομοθεσία για τα stablecoin και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να εφαρμόσει το ψηφιακό δολάριο στα “βασικά της συστήματα” για να επωφεληθεί από την υψηλή ζήτηση σε όλο τον κόσμο:

“Η ζήτηση για ψηφιακά δολάρια όπως το USDC είναι εξαιρετικά παγκόσμια. Βλέπουμε αυτή τη ζήτηση σε όλο τον κόσμο – τη βλέπουμε σε αναδυόμενες αγορές, τη βλέπουμε σε αγορές όπου οι άνθρωποι θέλουν να κρατούν ένα ψηφιακό δολάριο έναντι του τοπικού τραπεζικού τους συστήματος […] ως ένα αποτελεσματικό μέσο ανταλλαγής για διάφορους τύπους διεθνών συναλλαγών”.

Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν συμμαζευτεί, θα πρόκειται για μια “τεράστια χαμένη ευκαιρία” για τη χώρα, τόνισε ο Allaire.

Η έκκληση για δράση έρχεται καθώς το κινεζικό γουάν ξεπέρασε το δολάριο για τις διασυνοριακές συναλλαγές στην Κίνα για πρώτη φορά τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters.

Η Circle έχει πάρει κάποια ευθύνη στα χέρια της τελευταία, έχοντας ξεκινήσει το USDC στο Cross-Chain Transfer Protocol.

Ο Allaire δήλωσε ότι η νέα λύση είναι το “πιο σημαντικό νέο κομμάτι της υποδομής blockchain” από τότε που η εταιρεία άρχισε να κόβει και να εκδίδει USDC το 2017.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: