Τα εβδομαδιαία τραπεζικά πακέτα διάσωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εκτινάσσονται στο ρεκόρ των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το ταμείο έκτακτης ανάγκης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σημείωσε το υψηλότερο επίπεδο εξόφλησης προβληματικών περιουσιακών στοιχείων από την ίδρυσή του πριν από τρεις μήνες.

Το Bank Term Funding Program (BTFP), το οποίο θεσπίστηκε τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ, χρησιμεύει ως δίχτυ ασφαλείας για τις τράπεζες και τις καταθετικές επιχειρήσεις. Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις αποκαλύπτουν ότι το BTFP έφθασε στο ποσό-ρεκόρ των 103,08 δισ. δολαρίων σε δάνεια για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου.

Παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι η τραπεζική κρίση είναι υπό έλεγχο, ο αριθμός-ορόσημο υποδηλώνει συνεχιζόμενες διασώσεις τραπεζών από την κεντρική τράπεζα.

Ο αναλυτής της αγοράς Joe Consorti σχολίασε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, υποδεικνύοντας ότι “η σκιώδης ρευστότητα της Fed στηρίζει τη συμπεριφορά ανάληψης κινδύνου σε όλες τις αγορές”. Αυτή η ενθάρρυνση της υψηλότερης ανάληψης κινδύνου αποδεικνύεται από την ανοδική κίνηση των χρηματιστηριακών αγορών, όπως ο S&P 500.

Η Consorti εικάζει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσει μια νέα διευκόλυνση για την αγορά προβληματικών δανείων εμπορικών ακινήτων και ενδεχομένως εμπορικών ενυπόθηκων τίτλων.

Δημοσιεύματα του Reuters αναφέρουν ότι οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν παροτρύνει τους δανειστές να συνεργαστούν με φερέγγυους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν οικονομική πίεση, ιδίως στον τομέα των δανείων εμπορικών ακινήτων.

Ταυτόχρονα με την κορύφωση του BTFP, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα επιτυχή αποτελέσματα των τραπεζικών τεστ αντοχής για τους 23 κορυφαίους δανειστές της χώρας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα τραπεζικά προβλήματα επεκτείνονται πέρα από τα αμερικανικά σύνορα. Δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι η Bundesbank της Γερμανίας ενδέχεται να χρειαστεί διάσωση για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα ομόλογα που αποκτήθηκαν μέσω των προγραμμάτων αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την Telegraph, το ζήτημα αυτό είναι πιο διαδεδομένο, σηματοδοτώντας τις επιπτώσεις της εκτεταμένης εκτύπωσης χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως. Οι τράπεζες παλεύουν με τα αυξανόμενα χρέη εν μέσω αύξησης των επιτοκίων και οι συνέπειες αυτών των ενεργειών γίνονται εμφανείς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: