Η αμερικανική SEC εκφράζει ανησυχίες για την ανεπαρκή υποβολή αρχείων για τα Spot Bitcoin ETFs, έκθεση αποκαλύπτει

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες αιτήσεις για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) που κατατέθηκαν από διαχειριστές επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η SEC φέρεται να ενημέρωσε τον Nasdaq και το Chicago Board Options Exchange (Cboe) ότι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εκ μέρους των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων κρίθηκαν ανεπαρκείς όσον αφορά τη σαφήνεια και την πληρότητα. Συγκεκριμένα, η SEC σημείωσε ότι οι καταθέσεις δεν περιείχαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις εποπτείας και τα εμπλεκόμενα spot Bitcoin exchanges. Η SEC πρότεινε ότι τα ανταλλακτήρια θα πρέπει να προσδιορίσουν το συγκεκριμένο  spot Bitcoin exchange με το οποίο θα έχουν “συμφωνία επιμερισμού της επιτήρησης”.

Ωστόσο, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της SEC, υποβάλλοντας εκ νέου τις καταθέσεις με τις απαραίτητες διευκρινίσεις και πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις ρυθμίσεις επιτήρησης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε αύξηση των αιτήσεων για spot Bitcoin ETFs μετά την ανακοίνωση της BlackRock για την πρόθεσή της να δρομολογήσει το πρώτο spot Bitcoin ETF στη Wall Street. Η κατάθεση της BlackRock περιελάμβανε μια συμφωνία κοινής χρήσης επιτήρησης, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη της χειραγώγησης της αγοράς διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της BlackRock, άλλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ARK Invest, 21Shares, Invesco, WisdomTree, Valkyrie και Fidelity, είτε τροποποίησαν είτε υπέβαλαν εκ νέου τις αιτήσεις τους για να συμπεριλάβουν παρόμοιες συμφωνίες επιτήρησης. Η ARK Invest φέρεται να θεωρείται επικρατέστερη στην κούρσα για την έναρξη ενός spot Bitcoin ETF.

Τα ETF είναι χρηματοοικονομικά προϊόντα που παρακολουθούν συγκεκριμένους δείκτες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε ανταλλακτήρια. Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ένα ETF κρυπτονομισμάτων παρακολουθεί την τιμή ενός ή περισσότερων ψηφιακών tokens και περιλαμβάνει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει απορρίψει στο παρελθόν τις αιτήσεις spot Bitcoin ETF από το 2017. Ωστόσο, ο Καναδάς έχει ήδη εγκρίνει αρκετά σημαντικά αμοιβαία κεφάλαια, όπως το Purpose Bitcoin, το 3iQ Coinshares και το CI Galaxy Bitcoin, τα οποία επενδύουν απευθείας στο spot Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: