Governments & Crypto

Τα εσωτερικά έγγραφα αποκαλύπτουν το πιθανό χρονοδιάγραμμα της Αυστραλίας για τη νομοθεσία περί κρύπτο: Έκθεση

Εσωτερικά έγγραφα από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας αποκάλυψαν ότι η νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα στη χώρα θα μπορούσε να απέχει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα στην Αυστραλία θα μπορούσε να καθυστερήσει από το 2024 και μετά, με την κυβέρνηση φαινομενικά να θέλει να αφιερώσει το χρόνο της για να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα του κλάδου, αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα της κυβέρνησης. 

Τα έγγραφα, που ελήφθησαν από το The Australian Financial Review σύμφωνα με τους νόμους περί ελευθερίας της πληροφόρησης, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δημοσιεύσει έγγραφα διαβούλευσης το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και θα διοργανώσει στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφερόμενους φορείς για την αδειοδότηση και τη φύλαξη κρύπτο το τρίτο τρίμηνο.

Ο κλάδος περιμένει να δει τα επόμενα βήματα της διαδικασίας χαρτογράφησης των συμβολικών χαρτογραφήσεων της αυστραλιανής κυβέρνησης των Εργατικών, η οποία ανακοινώθηκε τρεις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας πέρυσι, με τις υποβολές να ολοκληρώνονται στις 3 Μαρτίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα, οι τελικές υποβολές στο υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένονται μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανώς να καθυστερήσει τυχόν αποφάσεις σχετικά με τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα για το 2024 και μετά.

Μια ενημέρωση από το τμήμα φέρεται επίσης να αναγνώρισε ότι αναμένουν απογοήτευση από τις επιχειρήσεις κρύπτο και τις ομάδες καταναλωτών για το μακρύ χρονοδιάγραμμα.

“Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι ορισμένοι ενδιαφερόμενοι θα απογοητευτούν με την αντιληπτή καθυστέρηση στην εφαρμογή ενός καθεστώτος αδειοδότησης”, σύμφωνα με μια σύντομη ενημέρωση από τον Αυστραλό Ταμία Jim Chalmers, που είδε το AFR. 

«Για παράδειγμα, ομάδες καταναλωτών που αναζητούν άμεση προστασία και επιχειρήσεις που αναζητούν ρυθμιστική νομιμότητα».

Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX , η ζήτηση για κρυπτονομίσματα έχει «αποδυναμωθεί σημαντικά», γεγονός που θα μπορούσε να του δώσει περισσότερο χρόνο για να κατακερματίσει τους κανονισμούς.

“Το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι αυτές οι ανησυχίες μετριάζονται κάπως από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς που έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερη ζήτηση των καταναλωτών για περιουσιακά στοιχεία κρύπτο και την ανάγκη να ολοκληρωθεί η άσκηση χαρτογράφησης διακριτικών για να παρέχεται σαφήνεια σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε στην πράξη οποιοδήποτε νέο πλαίσιο αδειοδότησης.”

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αποκάλυψε επίσης μέσω των εγγράφων ότι έχει δημιουργήσει μια ειδική «μονάδα πολιτικής κρύπτο» εντός του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο, η μονάδα πολιτικής κρύπτο φέρεται να επισήμανε πιθανές απαιτήσεις για άδειες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών “κατάλληλων και κατάλληλων ατόμων”, κεφαλαιακών απαιτήσεων και υποχρεώσεων αναφοράς κακών παραγόντων και απατών στον κλάδο. Η μονάδα συζήτησε επίσης την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών.

Πέρυσι, μια  έρευνα από το αυστραλιανό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Swyftx αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι περίπου ένα εκατομμύριο Αυστραλοί σχεδίαζαν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ανεβάζοντας τη συνολική ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων στη χώρα σε πάνω από πέντε εκατομμύρια.


Σύμφωνα με το Swyftx, 4,2 εκατομμύρια Αυστραλοί κατέχουν κρυπτονομίσματα, ενώ περισσότεροι σχεδιάζουν να αγοράσουν μερικά μέσα στον επόμενο χρόνο. Πηγή: Annual Australian Crypto Survey, Swyftx

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/internal-documents-reveal-australia-s-potential-timeline-for-crypto-legislation-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X