Η Binance προσπάθησε να προσλάβει τον Gary Gensler το 2018 για στενότερους δεσμούς με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ: Έκθεση

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προσεγγίστηκε από την Binance το 2018 και το 2019 ενώ δίδασκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Το Crypto exchange Binance προσπάθησε να προσλάβει τον Gary Gensler ως σύμβουλο προτού γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal που βασίζεται σε μηνύματα και έγγραφα από το 2018 και το 2020, καθώς και συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους. 

Ο Gensler, ο πρώην πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission, προσεγγίστηκε από την εταιρεία κρύπτο το 2018 και το 2019 ενώ δίδασκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ανέφερε η εφημερίδα.

Μηνύματα από τα στελέχη της Binance που είδε η εφημερίδα δείχνουν ότι η Ella Zhang, τότε επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα επιχειρηματικών συμμετοχών της Binance, και ο Harry Zhou, συνιδρυτής της εταιρείας Koi Trading που επενδύει στην Binance, συναντήθηκαν με τον Gensler τον Οκτώβριο του 2018. Αφού ο Gensler αρνήθηκε τη θέση συμβούλου, Ο Zhou έγραψε στη συνομιλία:

“Παρατηρώ ότι, ενώ ο Gensler αρνήθηκε τη συμβουλευτική ιδιότητα, ήταν γενναιόδωρος στο να μοιράζεται στρατηγικές αδειοδότησης”.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Binance, ο Gensler «πιθανότατα θα επιστρέψει σε μια θέση ρυθμιστικών αρχών εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις εκλογές του 2020». Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Τόκιο μεταξύ της Gensler και του ιδρυτή της Binance, Changpeng “CZ” Zhao. Τον Απρίλιο του 2021, ο Γκένσλερ έγινε πρόεδρος της SEC.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Gensler προσεγγίστηκε από πολλές ιδιωτικές εταιρείες για να υπηρετήσει ως σύμβουλος ενώ ήταν στο MIT, αλλά απέρριψε όλες τις προσφορές.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ της Binance και του αμερικανικού της βραχίονα, Binance.US. Φοβούμενοι τον ρυθμιστικό έλεγχο, τα στελέχη του ανταλλακτηρίου έλαβαν μέτρα πριν από χρόνια για να μετριάσουν τον κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας αμερικανικής οντότητας που θα προσέλκυε την επιβολή και τις ρυθμιστικές έρευνες, προστατεύοντας έτσι την Binance από την κανονιστική εποπτεία.

Σε μια παρουσίαση με τίτλο «Insulate Binance from US Enforcement», οι εργαζόμενοι πρότειναν ότι η Binance θα πρέπει να έχει μια «καθαρά συμβατική» σχέση με την αμερικανική μονάδα, τοποθετώντας την ως ξεχωριστή λειτουργία.

Ένας εκπρόσωπος της Binance είπε στην Cointelegraph:

«Όταν ιδρύθηκε το Binance.US, υπήρξε συμφωνία με την ομάδα τεχνολογίας Binance.com για τη δημιουργία της τεχνολογικής υποδομής και την παροχή άλλων μορφών υποστήριξης για το νέο ανταλλακτήριο που ρυθμίζεται από τις ΗΠΑ. […] Ήταν white label service που υποστήριζε άλλα ανταλλακτήρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε αυτές τις παλιές επικοινωνίες μεταξύ των μελών των δύο οργανισμών”.

Το ανταλλακτήριο σημείωσε επίσης ότι το Binance και το Binance.US «μοιράζονταν τον ίδιο απόλυτο δικαιούχο», γεγονός γνωστό στο κοινό από την αρχή. “Το Binance.US ωστόσο πέρασε πρόσφατα από έναν γύρο χρηματοδότησης, ενώ το Binance.com όχι.”

Η Binance παρατήρησε περαιτέρω ότι δεν έχει πελάτες στις ΗΠΑ και οι εταιρείες είναι χωριστές νομικές οντότητες. Η ανταλλαγή αναγνώρισε επίσης προηγούμενα «λάθη» κατά την επέκτασή της:

“Καθώς αναπτυσσόμασταν με τόσο γρήγορους ρυθμούς, κάναμε κάποια αρχικά λάθη, τα οποία έχουν πλέον διορθωθεί. Μετά από μια τεράστια επένδυση σε ταλέντα, διαδικασίες και τεχνολογία σε θέματα συμμόρφωσης τα τελευταία δύο χρόνια, είμαστε σήμερα μια πολύ διαφορετική εταιρεία όσον αφορά τη συμμόρφωση”.

Η Binance φέρεται να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει πρόστιμα και κυρώσεις προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμείς ρυθμιστικές έρευνες και έρευνες επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Binance, Patrick Hillmann, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές για να διορθώσει παλαιότερα ζητήματα συμμόρφωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αριθμός των υπαλλήλων συμμόρφωσης και ερευνών αυξήθηκε κατά 500% πέρυσι.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-tried-to-hire-gary-gensler-in-2018-for-closer-ties-with-u-s-regulators-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: