Τα δεδομένα αποκαλύπτουν το επίμονο ζήτημα των “ψεύτικων ακολούθων” στο Crypto Twitter

Παρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του προβλήματος, οι ψεύτικοι ακόλουθοι παραμένουν ένα επίμονο πρόβλημα στο Twitter, ακόμη και μετά την εξαγορά από τον Elon Musk. Εκπληκτικά νέα δεδομένα από την dappGambl δείχνουν ότι περίπου το 10% των οπαδών που σχετίζονται με παράγοντες επιρροής των κρύπτο και εταιρείες είναι απατηλοί.

Τον Απρίλιο του 2023, ο Musk εφάρμοσε το Twitter Blue, μια συνδρομητική υπηρεσία που αποσκοπεί στην επαλήθευση, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδα της πλατφόρμας και να αποτρέψει τη δραστηριότητα των bot και των ψεύτικων λογαριασμών. Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα του dappGambl αποκαλύπτει ότι ένας σημαντικός αριθμός οπαδών από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς κρύπτο εξακολουθεί να είναι πλαστός.

Μεταξύ των επίσημων λογαριασμών των κρυπτονομισμάτων και των οικοσυστημάτων, το Shiba Inu διεκδικεί τη ζηλευτή διάκριση του υψηλότερου ποσοστού ψεύτικων οπαδών με 10,26%, που αντιστοιχεί σε περίπου 80.000 λογαριασμούς. Από κοντά ακολουθούν οι AVAX και MATIC, με 8,14% και 7,58% ψεύτικους ακόλουθους, αντίστοιχα, που αντιστοιχούν σε δεκάδες χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς.

Το dappGambl υποδηλώνει ότι η σχέση μεταξύ των λογαριασμών Twitter και των απατηλών οπαδών τους μπορεί να επηρεάζεται από τη δημοτικότητα των tokens. Μέσω μιας ανάλυσης του κοινωνικού συναισθήματος που περιβάλλει τους λογαριασμούς κρύπτο, το dappGambl αποκαλύπτει ότι το DAI είναι το πιο δημοφιλές νόμισμα στο Twitter, ενώ το XRP είναι το πιο αντιπαθές, το οποίο συχνά συνδέεται με απάτες.

Όσον αφορά τους παράγοντες επιρροής των κρύπτο και τους επιχειρηματίες, ο Samson Mow έχει το υψηλότερο ποσοστό ψεύτικων οπαδών στο σύνολο των οπαδών του στο Twitter. Το κοινό του Mow περιλαμβάνει 26.000 πλαστούς λογαριασμούς, που αποτελούν το 10% των συνολικών οπαδών του.

Επιπλέον, αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele και ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin έχουν σχεδόν το 6,5% των οπαδών τους που έχουν αναγνωριστεί ως ψεύτικοι λογαριασμοί.

Άλλα εξέχοντα πρόσωπα, όπως ο συνιδρυτής της MicroStrategy, Michael Saylor, ο CEO της Binance, Changpeng ‘CZ’ Zhao, και ο CEO της Tesla, Elon Musk, αντιμετωπίζουν επίσης σημαντική παρουσία ψεύτικων followers, με ποσοστά που κυμαίνονται από 4,76% έως 6,16%.

Παρά την αφοσίωση του Musk στην επίλυση του προβλήματος, πάνω από 6,7 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί τον ακολουθούν σήμερα. Για τον εντοπισμό των πλαστών λογαριασμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι, όπως η αξιολόγηση της ημερομηνίας δημιουργίας του λογαριασμού, η εξέταση της εικόνας προφίλ, του βιογραφικού και των tweets, καθώς και η ενδελεχής εξέταση των οπαδών του λογαριασμού και εκείνων που ακολουθεί.

Πρόσφατα, ένα δημοφιλές bot του Twitter με την ονομασία “Explain This Bob” ανεστάλη μετά την κατηγορία του Musk ότι επρόκειτο για απάτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: