Πάνω από τα μισά κλεμμένα NFTs πωλούνται μέσα σε 3 ώρες, σύμφωνα με την PeckShield

Η εταιρεία ασφαλείας Blockchain PeckShield κυκλοφόρησε μια έκθεση που ρίχνει φως στην ταχεία πώληση κλεμμένων (NFTs). Τα ευρήματα δείχνουν ότι περίπου τα μισά από τα κλεμμένα NFTs πωλούνται μέσα σε μόλις 160 λεπτά σε δημοφιλείς αγορές NFTs όπως οι Blur και OpenSea.

Η έκθεση της PeckShield, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλίου, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον κόσμο των NFTs. Αποκαλύπτει ότι τον Ιούνιο του 2023 εκλάπησαν NFTs συνολικής αξίας 2,27 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας το χαμηλότερο μηνιαίο ποσό για το έτος μέχρι στιγμής. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει επίσης μείωση 85% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, όταν η αξία των κλεμμένων NFTs κορυφώθηκε στα 16,2 εκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από τη χρηματική αξία των κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων, η ανάλυση της PeckShield αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση. Σχεδόν τα μισά από τα κλεμμένα NFT που έχουν επισημανθεί οτί πωλούνται αμέσως μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα τριών ωρών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι χάκερς δεν χάνουν χρόνο για να ξεφορτώσουν τα παράνομα αποκτηθέντα NFTs τους με σκοπό το κέρδος.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης τις προτιμώμενες πλατφόρμες για την πώληση κλεμμένων NFTs. Οι Blur και OpenSea αναδείχθηκαν ως οι κύριες αγορές, με το εντυπωσιακό 99,7% των κλεμμένων NFTs να πωλούνται σε αυτές τις πλατφόρμες τον Ιούνιο. Το 86% των συναλλαγών αφορούσε το Blur, ενώ το 13,76% το OpenSea.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη στον χώρο των NFT, μια αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση (DAO) που αποτελείται από κατόχους Azuki NFT πρότεινε να κινηθεί νομικά εναντίον του ιδρυτή της Azuki, Zagabond. Η DAO έχει ως στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο των Ether αξίας 39 εκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πωλήσεις της νέας συλλογής της Azuki, “Elementals”. Σύμφωνα με την AzukiDAO, η διάθεση αυτών των κεφαλαίων στην DAO θα προωθήσει την ανάπτυξη και την ευημερία ολόκληρης της κοινότητας Azuki.

Η ταχεία πώληση κλεμμένων NFTs και η επικράτηση ορισμένων αγορών υπογραμμίζουν τη σημασία των ισχυρών μέτρων ασφαλείας στο οικοσύστημα των NFTs. Καθώς η δημοτικότητα των NFTs συνεχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα, καθίσταται ολοένα και πιο κρίσιμο για τις πλατφόρμες και τους συλλέκτες να παραμένουν σε εγρήγορση και να εφαρμόζουν επαρκείς διασφαλίσεις για την προστασία των πολύτιμων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: