Η SEC της Ταϊλάνδης εφαρμόζει αυστηρότερους κανονισμούς: Χρήση κρύπτο περιουσιακών στοιχείων πελατών για δανεισμό και επενδυτικούς σκοπούς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης (SEC) εισήγαγε νέες κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την προστασία των επενδυτών στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι εν λόγω κανονισμοί απαιτούν από τους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας των επενδυτών και της ευαισθητοποίησης σε θέματα κινδύνου.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις είναι οι πάροχοι υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να εμφανίζουν ένα εμφανές προειδοποιητικό μήνυμα που τονίζει τους υψηλούς κινδύνους που συνδέονται με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων. Το μήνυμα, το οποίο αναφέρει:

“Τα κρυπτονομίσματα ενέχουν υψηλό κίνδυνο. Παρακαλούμε μελετήστε και κατανοήστε διεξοδικά τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων, διότι ενδέχεται να χάσετε ολόκληρο το ποσό της επένδυσης”, πρέπει να είναι ευδιάκριτο στους χρήστες. Πριν από τη χρήση της υπηρεσίας, οι πελάτες πρέπει να αναγνωρίζουν ρητά τους κινδύνους και να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους.

Εκτός από τη δήλωση αποποίησης κινδύνου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει απαγορεύσει ρητά τη χρήση των κεφαλαίων των πελατών για δανεισμό ή επενδυτικούς σκοπούς από τους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι οι πλατφόρμες κρύπτο απαγορεύεται να προσφέρουν οποιαδήποτε μορφή απόδοσης των κατατεθειμένων κρυπτονομισμάτων από τους πελάτες. Στόχος αυτής της απαγόρευσης είναι να ενισχυθεί η προστασία των επενδυτών με την εξάλειψη των κινδύνων που συνδέονται με τις υπηρεσίες δανεισμού.

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 31 Ιουλίου 2023, μετά από συζητήσεις που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 σχετικά με την ανάγκη προειδοποιήσεων ασφαλείας και γνωστοποιήσεων των κινδύνων που συνδέονται με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Οι συζητήσεις αφορούσαν επίσης την απαγόρευση των παρόχων υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να προσφέρουν υπηρεσίες αποδοχής καταθέσεων και δανεισμού, με συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάιο του 2023.

Αυτοί οι κανόνες προστασίας των επενδυτών αναπτύχθηκαν ως απάντηση σε μια μεγάλη κρίση δανεισμού κρυπτονομισμάτων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πτωτικής αγοράς του 2022. Αρκετές επιχειρήσεις δανεισμού κρύπτο, οι οποίες είχαν προσελκύσει σημαντικές καταθέσεις πελατών υποσχόμενες σημαντικές αποδόσεις, αντιμετώπισαν την πτώχευση όταν η αγορά υποχώρησε. Αξιοσημείωτες εταιρείες δανεισμού, συμπεριλαμβανομένων των Celsius και BlockFi, ήταν μεταξύ αυτών που κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια των επενδυτών να βρεθούν σε μακρόχρονες διαδικασίες πτώχευσης.

Οι νέοι κανονισμοί αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαφάνειας, την προώθηση υπεύθυνων πρακτικών και τη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: