Τα Crypto VCs πραγματοποίησαν συμφωνίες αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2023

Ενώ ο χώρος των Crypto υποφέρει από μια bear market, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC) εξακολουθούν να πραγματοποιούν συμφωνίες το 2023, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος είναι ζωντανός και υγιής παρά τον “χειμώνα των Crypto”.

Σύμφωνα με την έκθεση Crypto Report της PitchBook για το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι εταιρείες Crypto συγκέντρωσαν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 353 επενδυτικούς γύρους. Αν και δείχνει ότι ο χώρος είναι ακόμη ενεργός, είναι προφανές ότι δεν είναι τόσο ισχυρός όσο παλαιότερα.

Η έκθεση αποκάλυψε μείωση 11% στην αξία των συμφωνιών σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 12,2% στις συνολικές συμφωνίες. Επιπλέον, το τρίμηνο κατέγραψε επίσης το χαμηλότερο ποσό κεφαλαίου που επενδύθηκε στον χώρο από το 2020.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι οι τάσεις αποτίμησης ήταν μεικτές. Οι  Seed rounds είναι αυξημένοι κατά 33,3% και οι late-stage rounds είναι αυξημένοι κατά 209,2% για το τρίμηνο σε σύγκριση με ολόκληρο το έτος 2022. Ωστόσο, οι early-stage rounds είναι μειωμένοι κατά 16,7%.

Ενώ η έκθεση αναγνωρίζει ότι η πτώση μπορεί να συνεχιστεί, προσδιορίζει επίσης ορισμένες θετικές προοπτικές για το χώρο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι layer-2 scaling solutions μπορούν να συνεχίσουν τη δυναμική τους από το 2022. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Blockstream συγκέντρωσε 125 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός Bitcoin υποδομές εξόρυξης και Scroll – μια εταιρεία που κατασκευάζει μια zero-knowledge Ethereum Virtual Machine scaling solution – αυξάνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο VC σε προχωρημένο στάδιο.

Εκτός από τις scaling solutions, οι custody solution providers Ledger και Taurus έλαβαν σημαντικές επενδύσεις το 2023. Στις 30 Μαρτίου, η Ledger άντλησε 109 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η ζήτηση για αυτο-θεματοφυλακή αυξήθηκε κατακόρυφα. Εν τω μεταξύ, η Taurus συγκέντρωσε 65 εκατομμύρια δολάρια σε σειρά Β στις 14 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: