Η Binance.US αναζητά τρόπους για να μειώσει το πλειοψηφικό μερίδιο του Changpeng Zhao: Έκθεση

Το ανταλλακτήριο Binance.US και ο ιδρυτής του Changpeng Zhao (CZ) φέρεται να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το μερίδιό του στην εταιρεία εν μέσω σκληρού ελέγχου από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κατά το παρελθόν έτος.

Το στέλεχος και πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Binance.US – φέρεται να προσπαθεί να μειώσει το μερίδιό του στο ανταλλακτήριο με έδρα τις ΗΠΑ από το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με έκθεση της 11ης Μαΐου από το The Information που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Binance και ο Changpeng Zhao έχουν αντιμετωπίσει έντονο έλεγχο από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τον Μάρτιο, η Commodity Futures Trading Commission μήνυσε την Binance και τον CZ για τη λειτουργία ενός, όπως ισχυρίστηκε, “παράνομου” ανταλλακτηρίου με ένα “εικονικό” πρόγραμμα συμμόρφωσης.

Η εταιρεία κατηγορήθηκε για εσκεμμένη παράκαμψη της αμερικανικής νομοθεσίας, “ενώ συμμετείχε σε μια υπολογισμένη στρατηγική ρυθμιστικού αρμπιτράζ προς εμπορικό όφελος”.

Σε απάντηση στη μήνυση, η Binance ισχυρίστηκε ότι συμμορφώνεται με τις κανονιστικές διατάξεις, λέγοντας τότε: “Έχουμε εφαρμόσει μια ισχυρή προσέγγιση “τριών γραμμών άμυνας” για τον κίνδυνο και τη συμμόρφωση”.

Έκτοτε, τα αφεντικά της Binance.US φέρονται να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το μερίδιο του CZ και την επιρροή της στην εταιρεία, ανησυχώντας ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να αποκτήσουν ορισμένες ρυθμιστικές άδειες όσο ο CZ παραμένει ο κύριος ιδιοκτήτης.

Τον Φεβρουάριο, η SEC μήνυσε την Paxos, τον εκδότη του stablecoin BUSD της Binance, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κοπή του. Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή μπλόκαρε την έγκριση μιας προσφοράς της Binance.US για περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην πτωχευμένη εταιρεία Voyager Digital.

Φαίνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στοχεύει ειδικά τα ανταλλακτήρια με έδρα την Αμερική για να τα θέσει υπό τους ίδιους αυστηρούς κανονισμούς με τις τράπεζες και τα ανταλλακτήρια.

Το αποτέλεσμα ήταν η έξοδος από τις ΗΠΑ, με σημαντικούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Gemini, Ripple και Galaxy Digital, μεταξύ εκείνων που εξετάζουν τη μετακίνηση σε υπεράκτιες περιοχές μετά την πρόσφατη δράση επιβολής της SEC.

Άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια, όπως το Kraken και το Bittrex, έχουν ήδη κλείσει πλήρως ή μερικώς τις υπηρεσίες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο πόλεμος κατά των κρύπτο συνεχίζεται.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: