Το Bitcoin πλησιάζει τα 45.000 $ καθώς εμφανίζεται προσοχή για την κυριαρχία των trader με μόχλευση

Στις 8 Φεβρουαρίου, το Bitcoin σημείωσε αύξηση σχεδόν 3%, φέρνοντας την απαραίτητη θετική δυναμική στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin προσθέτει ανοιχτό ενδιαφέρον σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Σύμφωνα με στοιχεία από το TradingView, η δράση της τιμής του Bitcoin επικεντρώθηκε γύρω στα 44.700 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα γνώρισε μια εκτίναξη στα 44.766 δολάρια στο Bitstamp μετά το κλείσιμο της ημέρας στις 7 Φεβρουαρίου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Αν και η ποσοστιαία αύξηση μπορεί να φαίνεται μέτρια, παρείχε ανακούφιση από το στενό εύρος τιμών που διατηρούσε το Bitcoin έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τα μέσα Ιανουαρίου. Ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MN Trading, εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας: “Το Bitcoin πηγαίνει για αυτό και πάλι, καθώς πλησιάζουμε τα 45.000 δολάρια. Το εύρος εξακολουθεί να είναι καθορισμένο. Νομίζω ότι θα φτάσουμε στα 48-51K δολάρια πριν από το χάλβινγκ και θα διορθώσουμε ξανά προς τα κάτω για λίγη ακόμη σταθεροποίηση”.

Ωστόσο, ορισμένοι traders υιοθέτησαν επιφυλακτική στάση. Ο J. A. Maartunn, συνεργάτης της πλατφόρμας ανάλυσης on-chain CryptoQuant, προειδοποίησε για τους πιθανούς περιορισμούς της τελευταίας ανόδου, σημειώνοντας ότι αυτή οφείλεται στη μόχλευση. Σε ανάρτησή του, ο Maartunn δήλωσε: “Αυτό το pump οδηγείται από τη μόχλευση. Το ανοιχτό ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατά +982 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες. Ενώ αυτό μπορεί να είναι διαχειρίσιμο αν η τιμή παραμείνει σταθερή, προετοιμαστείτε για αστάθεια αν αρχίσει να αντιστρέφεται”.

Ο οικονομικός σχολιαστής Tedtalksmacro επεσήμανε την αύξηση της ρευστότητας των προσφορών σε σχέση με την αραίωση της πιθανής πίεσης από την πλευρά των πωλήσεων, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση οποιασδήποτε ξαφνικής στροφής της αγοράς.

Οι προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin είναι ανοδικές λόγω του επερχόμενου γεγονότος του halving. Ορισμένοι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Fred Krueger, προβλέπουν πιθανή υπέρβαση των 60.000 δολαρίων πριν από τα μέσα Απριλίου. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX Arthur Hayes εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη του στις υψηλές τιμές του Bitcoin, αναφέροντας την αναζωπύρωση της αστάθειας στον περιφερειακό τραπεζικό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών ως παράγοντα που συμβάλλει.

Ο James Van Straten, αναλυτής ερευνών και δεδομένων στην εταιρεία CryptoSlate, σημείωσε: “Από αυτή τη στιγμή, τα νομίσματα συνεχίζουν να αποκτώνται σε υψηλότερες τιμές- πρόκειται για μια εξαιρετικά ομαλή αγορά ταύρων”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: