“Σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε” τι είναι και τι δεν είναι security: Cuban για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μαρκ Κιούμπαν έγινε ένας από τους τελευταίους παράγοντες του κλάδου που καλούν τη ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κινητές αξίες επειδή φέρεται να μην παρέχει στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων μια σαφή διαδικασία εγγραφής.

Ο επενδυτής του Shark Tank ισχυρίστηκε σε tweet της 11ης Ιουνίου ότι δεν υπάρχει καμία εγγραφή στο έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών “Πλαίσιο για την ανάλυση “επενδυτικών συμβάσεων” ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, καθιστώντας “σχεδόν αδύνατο να γνωρίζει κανείς” τι συνιστά security στο “σύμπαν των κρύπτο”.

“Δυστυχώς κανένα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας εγγραφής. Πράγμα που καθιστά σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε, με ή χωρίς μια στρατιά από securities δικηγόρους, τι είναι ή δεν είναι security στο σύμπαν των κρυπτο”.

Αν και δεν παρέχεται ένα βήμα προς βήμα περίγραμμα, το έγγραφο εξηγεί εν συντομία τι απαιτείται για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ.

Μεταξύ των απαιτήσεων περιλαμβανόταν η ανάγκη γνωστοποίησης όλων των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για τους επενδυτές ώστε να λαμβάνουν “τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις” και άλλες “βασικές διαχειριστικές προσπάθειες” που επηρεάζουν την επιτυχία της επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ, ο Cuban σημείωσε ότι άλλοι τομείς της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια από την SEC. Αντί να χαρακτηρίζουν τα “μετοχικά δάνεια” ως κινητές αξίες ή να μηνύουν μεσίτες και τράπεζες, συμμετέχουν σε μια “διαδικασία σχολιασμού”, εξήγησε ο Cuban.

“Θα πρέπει να κάνουν το ίδιο πράγμα με τα κρύπτο ως μια προσπάθεια να καθορίσουν ποιες πτυχές των κρύπτο είναι τίτλοι και ποιες όχι”, πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Cynthia Lummis καταφέρθηκε επίσης εναντίον της ρυθμιστικής αρχής για την αποτυχία της να παράσχει ένα “ισχυρό νομικό πλαίσιο” ή τουλάχιστον να προσφέρει “νομική καθοδήγηση” σε κάποια μορφή για να συμμορφωθούν οι επιχειρήσεις:

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler ισχυρίστηκε στο Global Exchange & Fintech Conference στις 8 Ιουνίου ότι υπάρχει διαδικασία εγγραφής και ότι οι επιχειρήσεις “γνωρίζουν πώς να εγγραφούν”.

Τα σχόλιά του έγιναν σε σχέση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Coinbase και της Robinhood ότι προσπάθησαν να εγγραφούν, αλλά η SEC απέρριψε την προσπάθεια.

Η SEC μήνυσε την Binance στις 5 Ιουνίου και την Coinbase στις 6 Ιουνίου, ισχυριζόμενη ότι τα ανταλλακτήρια παραβίασαν διάφορους κανόνες περί κινητών αξιών, κυρίως επειδή δήθεν προσέφεραν κρυπτονομίσματα που η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι είναι μη εγγεγραμμένες κινητές αξίες.

Συνολικά 68 κρυπτονομίσματα θεωρούνται πλέον τίτλοι από την SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: