Οι Τούρκοι στρέφονται στο Tether εν μέσω ρεκόρ πληθωρισμού, περιορισμένης πρόσβασης στο δολάριο, έκθεση αποκαλύπτει

Η ζήτηση για το tether (USDT) στην Τουρκία είναι υψηλή από τις αρχές Μαΐου, παρά τη συνεχιζόμενη καταστολή των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο σε όλο τον κόσμο, σημειώνει το Bloomberg. Ενώ οι τιμές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων πέφτουν, η τουρκική λίρα έχει πάει ακόμη χειρότερα, επισημαίνει η έκθεση.

Η εθνική λίρα υποχώρησε κατά 11% έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, αφού η κεντρική τράπεζα υποχώρησε από την παρέμβαση μετά την επανεκλογή του μακροχρόνιου προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές κρατικές τράπεζες επανέλαβαν τη στήριξη την Τετάρτη μετά τη μεγαλύτερη διολίσθηση του νομίσματος εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Με τη λίρα να έχει χάσει το 80% της αξίας της από τις προηγούμενες εκλογές του 2018, έχει χάσει 20% έναντι του δολαρίου μόνο το 2023, οι Τούρκοι έχουν στραφεί σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, ειδικά σε stablecoins όπως το tether που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kaiko, οι συναλλαγές σε λίρες κορυφώθηκαν τον Μάιο στο 18% και αντιπροσώπευαν το 10% του συνολικού όγκου συναλλαγών κρύπτο στις αρχές Ιουνίου.

“Η επένδυση σε stablecoins επιτρέπει στους ανθρώπους να διατηρήσουν την αξία του πλούτου τους, είναι ένας από τους τρόπους για να διατηρήσουν κάποια αξία όταν ο πληθωρισμός είναι τόσο υψηλός”, δήλωσε ο πρώην τραπεζίτης και καθηγητής πανεπιστημίου Ebru Güven. Ταυτόχρονα, παρατήρησε ο Güven, οι κανονισμοί έχουν καταστήσει δύσκολη την αγορά δολαρίων ή χρυσού.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι το μερίδιο του tether στον όγκο συναλλαγών σε ένα κορυφαίο εγχώριο ανταλλακτήριο κρύπτο, το Btcturk, έχει φτάσει το 20%. Αυτό είναι σε σύγκριση με το 1% στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία της Coinmarketcap.

“Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τους ιστορικά χαμηλούς όγκους, η ζήτηση για stablecoins στις τουρκικές αγορές παρέμεινε ισχυρή”, σχολίασε η αναλύτρια της Kaiko Dessislava Aubert. Τον περασμένο μήνα, το μερίδιο του tether στον όγκο συναλλαγών στις τοπικές αγορές έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2020, πρόσθεσε η ίδια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: