Η a16z ανοίγει γραφείο κρύπτο στο Λονδίνο επικαλούμενη “προβλέψιμο” περιβάλλον

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz (a16z) πρόκειται να ανοίξει το πρώτο της γραφείο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος, προσθέτοντας στο σκηνικό των εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ που αναζητούν πιο πράσινα βοσκοτόπια εκτός της χώρας.

Ο Chris Dixon, ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της a16z στον τομέα των κρύπτο, ανέφερε ένα “προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον” ως έναν από τους κύριους παράγοντες πίσω από την απόφασή της να επεκταθεί. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω ενός πλήθους ρυθμιστικών ενεργειών κατά επιχειρήσεων κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες.

Ο Dixon δήλωσε ότι η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά από έναν “παραγωγικό διάλογο” με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνδυασμό με “μήνες εποικοδομητικών συζητήσεων” με το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς. Ο ίδιος πρόσθεσε:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο μας διεθνές γραφείο σε μια δικαιοδοσία που καλωσορίζει την τεχνολογία blockchain και δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον επιδιώκοντας ρυθμίσεις που αγκαλιάζουν το web3 και προστατεύουν τους καταναλωτές”.

Ωστόσο, ο Dixon δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει “σε μεγάλο βαθμό επενδύσει” στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές για να προωθήσει περισσότερη ρυθμιστική σαφήνεια για τις νέες επιχειρήσεις κρύπτο.

Ο Rishi Sunak – ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που τάσσεται υπέρ των κρύπτο – απέδωσε την είδηση της επέκτασης της a16z στην ύπαρξη των “σωστών κανονισμών και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων” που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την “προώθηση της καινοτομίας”, ενώ παράλληλα προστατεύουν τους καταναλωτές.

Ο Sunak δήλωσε “ενθουσιασμένος” με την απόφαση της a16z:

“Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που ο κορυφαίος επενδυτής παγκοσμίως, Andreessen Horowitz, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο του διεθνές γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο – γεγονός που αποτελεί απόδειξη των παγκοσμίου κλάσης πανεπιστημίων και ταλέντων μας και του ισχυρού ανταγωνιστικού επιχειρηματικού μας περιβάλλοντος”.

Εκτός από το νέο γραφείο, η a16z ανακοίνωσε επίσης το σχέδιό της να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα “Crypto Startup School” (CSS) στο Λονδίνο την άνοιξη (Μάρτιος-Ιούνιος) του 2024.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης CSS θα έχει ως στόχο να προσελκύσει επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου και του εξωτερικού που επιθυμούν να σφυρηλατήσουν μια καριέρα στο Web3.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα CSS δέχτηκε περισσότερους από 8.000 υποψηφίους, ενώ 26 εταιρείες έλαβαν επένδυση από την a16z.

Το γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεργαστεί επίσης “στενά με τα πανεπιστήμια” στο Ηνωμένο Βασίλειο για να “παρέχει ταλέντο και υποστήριξη” για τους συλλόγους που βασίζονται στο Blockchain και να ενθαρρύνει την τεχνολογία blockchain να διδάσκεται περισσότερο στην τάξη.

Η Andreessen Horowitz είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κόσμο, με πάνω από 35,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM), σύμφωνα με το Sovereign Wealth Fund Institute.

Στις 11 Ιουνίου, η a16z ηγήθηκε της συγκέντρωσης κεφαλαίων Σειράς Α ύψους 43 εκατ. δολαρίων για την Gensyn με έδρα το Λονδίνο, μια αγορά που βασίζεται στο Blockchain και συνδέει αγοραστές και πωλητές υπολογιστικής ισχύος.

Ορισμένες από τις πιο αξιοσημείωτες επενδύσεις της a16z στον χώρο των κρυπτονομισμάτων περιλαμβάνουν τις Coinbase, Avalanche, Compound, Dapper Labs, Matter Labs, OpenSea, Optimism, PROOF, Solana, Uniswap και Yuga Labs.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: