Στρατηγικός αναλυτής προβλέπει ημερήσια αύξηση 5,2 δισ. δολαρίων στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

Ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett, παρείχε μια απογοητευτική προοπτική για την πορεία του χρέους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκαλύπτοντας μια συγκλονιστική πρόβλεψη για την αύξησή του. Η ανάλυση του Hartnett υποδεικνύει ότι το εθνικό χρέος είναι έτοιμο να αυξηθεί κατά το εκπληκτικό ποσό των 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η πρόβλεψη αυτή, η οποία βασίζεται σε εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), υπογραμμίζει τη δυνητική επιτάχυνση του δημόσιου χρέους με αξιοσημείωτο ρυθμό, κατά μέσο όρο 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

Η ανάλυση παρακινεί να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις που προκύπτουν από την απόκλιση μεταξύ της ταχείας αύξησης του χρέους και των ευρύτερων επιδόσεων της οικονομίας. Οι προβλέψεις του CBO ενισχύουν την ανησυχία αυτή, υποδεικνύοντας ότι το χρέος που κατέχει το δημόσιο θα μπορούσε να φθάσει το 118,9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μέχρι το 2033, σημειώνοντας ένα σημαντικό άλμα από το 98,2% που καταγράφηκε το τρέχον έτος.

Οι γνώσεις του Hartnett χρησιμεύουν ως υπενθύμιση των συνεχιζόμενων παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών με στόχο τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και των επίμονων προσπαθειών των κυβερνήσεων για την ενίσχυση των ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων. Εικάζει την πιθανότητα ο έλεγχος της καμπύλης αποδόσεων να γίνει μια κυρίαρχη προσέγγιση πολιτικής σε όλες τις οικονομίες της G7.

Εκτός από αυτές τις προβλέψεις, μια πρόσφατη έκθεση εφιστά την προσοχή στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σημαντική πλειοψηφία των Αμερικανών ενηλίκων, αποκαλύπτοντας ότι πολλοί συνεχίζουν να ζουν από επιταγή σε επιταγή. Αυτό υπογραμμίζει το πολύπλευρο οικονομικό τοπίο στο οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι εμπειρογνώμονες στον τομέα των χρηματοοικονομικών προσανατολίζονται μπροστά στην εξελισσόμενη οικονομική δυναμική και τις κοινωνικοοικονομικές τάσεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: