Στρατηγική κίνηση της OKX: Eίσοδος στην Ινδία, πρόσληψη τοπικών ταλέντων για τις εξελίξεις του Web3

Η OKX, το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, χαράζει την πορεία της προς την ινδική αγορά, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να στρατολογήσει τοπικά ταλέντα στο πλαίσιο των φιλόδοξων πρωτοβουλιών της Web3. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του CoinDesk, το OKX έχει βάλει στο στόχαστρο την αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών της Ινδίας για να επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες πορτοφολιού του.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Ο Haider Rafique, Chief Marketing Officer του OKX, αποκάλυψε τις στρατηγικές προθέσεις του ανταλλακτηρίου, δηλώνοντας ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν δραματικά τις υπηρεσίες πορτοφολιού τους, εμπλεκόμενοι με την κοινότητα προγραμματιστών της Ινδίας. Επί του παρόντος, το OKX διαθέτει 200.000 πορτοφόλια χρηστών στην Ινδία, αντιπροσωπεύοντας μόλις ένα κλάσμα, περίπου το 5%, των χρηστών Web3 της χώρας.

Ο Rafique τόνισε τη δέσμευσή τους να κατανοήσουν και να συνεργαστούν με την τοπική κοινότητα, λέγοντας: “Θα μάθουμε για την κοινότητα. Θα συνεργαστούμε με τους ντόπιους. Θα καταλάβουμε πού μπορούμε να προσθέσουμε αξία”.

Το OKX κατέχει την κατάταξη του έκτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, μετρούμενο με βάση τον όγκο συναλλαγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανταλλακτήριο λειτουργεί χωρίς παραδοσιακή παγκόσμια έδρα, αλλά από περιφερειακούς κόμβους στη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ και τις Μπαχάμες.

Σε αντίθεση με τη δημιουργία φυσικού γραφείου στην Ινδία, η OKX σχεδιάζει να βασιστεί σε τοπικά ταλέντα για να ηγηθεί των προσπαθειών της εντός της χώρας. Ο Rafique έριξε φως στην προσέγγισή τους, λέγοντας: “Προσπαθούμε να εντοπίσουμε ποιος είναι ποιος στον ζωολογικό κήπο και ποια είναι η συμβολή του. Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών. Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, να οικοδομήσουμε μια σχέση μαζί τους;” Αυτή η προσέγγιση με επίκεντρο την κοινότητα θεωρείται ως ένας τρόπος για την αποτελεσματική πλοήγηση στην ινδική αγορά.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Πρόσφατα, η OKX έγινε πρωτοσέλιδο με τη συνεργασία της με την πλατφόρμα blockchain Neo για ένα APAC Hackathon που φιλοξενήθηκε στη Bengaluru, μια πόλη της νότιας Ινδίας. Ο Haider περιέγραψε αυτή την κίνηση ως μια στρατηγική δοκιμή για την επικύρωση των υποθέσεων, την εμβάθυνση στην τοπική κουλτούρα και την υποστήριξη του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος Web3 στην Ινδία.

Ενώ η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι νόμιμη στην Ινδία, η χώρα δεν διαθέτει επί του παρόντος ένα κεντρικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα. Διαπραγματεύονται και χρησιμοποιούνται με ευθύνη των επενδυτών, δεν έχουν καθεστώς νόμιμου χρήματος και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τραπεζικούς σκοπούς. Η Ινδία επιβάλλει επίσης φόρο 30% στα κρυπτονομίσματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέπληξε την κυβέρνηση της Ένωσης στις 27 Ιουλίου για την απουσία κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, προκαλώντας εκκλήσεις για σαφήνεια ως απάντηση στην αύξηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που αφορούν τα κρυπτονομίσματα. Ο Rafique αναγνώρισε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο, σημειώνοντας ότι οι ινδικές ρυθμιστικές αρχές φαίνεται να κάνουν διάκριση μεταξύ του Web3 και της κεντρικής χρηματοδότησης (CeFi), εστιάζοντας περισσότερο στις πλατφόρμες με ράμπες πρόσβασης σε fiat, τις οποίες η OKX δεν προσφέρει στην Ινδία.

Δήλωσε: “Μόλις η Ινδία καταλήξει σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρύπτο, τότε θα θέλαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή”.

Ενώ η OKX ετοιμάζεται να προσλάβει τοπικό προσωπικό στην Ινδία, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ινδικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων CoinSwitch και CoinDCX αναγκάστηκαν πρόσφατα να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους λόγω των προκλήσεων που θέτει η τρέχουσα ύφεση της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: